Elloptam egy arany gyűrűt!?
Elloptam egy gyűrűt a nagyapámtól egy hónappal ezelőtt egyik haveromnak mondtam hogy adja már be nekem lementünk leadtuk a zálogházba de a papírt nem raktuk el most megbántam mindent rájöttek hogy elloptam és vissza akarom szerezi van valamii esély rá? Sokat jelent neki nagyon
Bármit megteszek érte. A rendőrség nem bírja vissza szerezni? És ha hétfőn be megyek a rendőrségre és elmondom hogy elloptam és beadtuk de nagyon megbántam és vállalom érte a büntetésemet is!
Akkor a rendőrség se tudja vissza szerezni? Mert mivel nem a tulajdonost illette meg a pénz és a tulajdonos kárt szenvedett a rendőrségnek kötelessége kártalanítani nem? Vagy személyi igazolvánnyal aki le adta nem bírja ki venni?
Elmész a zaciba, viszed a pénzt, aztán kiváltod.
A rendőrség meg nem fog kártalanítani, nem is értem honnan vetted ezt a baromságot.
Esetleg olyat tudok, hogy bemész, felnyomod magad, aztán lefoglalják, mert jogsértéssel kapcsolatos.
Akkor talán visszakapja az öreged.
Egy próbát megérne, ha bemennél, mert azért nem zárnám ki a lehetőségét annak, hogy ők is könyveljék a zálogba helyezéseket.
Egyébként meg lehet, hogy ennyi idő után csak visszavásárolni tudnád. Ahhoz meg nem kell papír, csak pénz.
"Mert mivel nem a tulajdonost illette meg a pénz és a tulajdonos kárt szenvedett a rendőrségnek kötelessége kártalanítani nem?" Hát édesfijam...Az ész szobrát nem rólad mintázták meg.
Megoldás: bemész a zaciba, és felvázolod a helyzetet: x. dátummal beadtad az ékszert, de elvesztetted a papírt. Nagyon fontos az ékszer. Ha jó fejek, lehet hogy megkeresik neked, de ez eléggé esélytelen. Jobban jársz, ha a lejárati időt követően bemész és megnézed az eladó cuccok között. Jóval drágábban vissza tudod vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!