Gyanúsítottként be idéztek a rendőrségre. Mire számítsak?
egy pillanatra elkezdtem röhögni- aztán abbahagytam, ugyanis gyanúsítanak valamivel, AMI első ránézésre NEM FOG MEGÁLLNI, azzal biztatlak.
aZ IP CÍM, az még mindig nem névre szól, és a statikus sem mindig van egy előfizetőhöz hozzárendelve...
"És van még, egy két érdekesség amit ezzel kapcsolatban meg osztanék. 1., Szóban nem hívta fel az előadó nő, hogy jogomban áll ki rendelt védő ügyvédet fogadni. De a papíron le írt jegyző könyvben szerepel. Vajon miért? Jó kérdés? Miért nem hívta fel vajon szóban is, hogy jogomban ki rendelt áll védő ügyvédet fogadnom?"
Kirendelt védőt nem lehet megfogadni!:)
Vannak bűncselekmények, amiknél kötelező a védelem, másoknál meg nem. Ahol kötelező, ott ha nincs meghatalmazott védőd, akkor rendelnek ki számodra egyet. Ha pedig nem kötelező a védelem, akkor kérheted védő kirendelését, vagy meghatalmazhatsz védőt. Viszont ha nem kötelező a védelem, akkor kihallgathatnak úgy is, hogy nincs védőd.
Illetve a gyanúsítás jegyzőkönyvét a kezedbe adják, elolvashatod (amennyiben elolvasod) és az aláírásoddal igazolod, hogy minden az elmondottak szerint van leírva. Ha nem így van, nem azt írták le, amit te elmondtál, akkor pedig nem ismered el aláírásoddal a jegyzőkönyvet.
Szóval, attól mert valamit nem mondanak el, de le van írva, elolvasod és van szád, így az azért van, hogy kérdezz, ha valami nem világos, szóval nem értem, hogy mit tartasz furcsának.
"az esetleges bűncselekménnyel kapcsolatos, eszközök nem kerültek az ügyészség birtokába"
Nem akarom túllihegni, de a számítógéped rendben van? Illegális programokkal, érdekes letöltésekkel, gyanús előzményekkel, mentett jelszavakkal, érzékeny személyes anyagokkal hogy állsz, ha lefoglalják holnap a gépet? És itt az egyik kedvenc újságcikkem:
Alapvetően más téma, de mutatja, hogy ha másként nem sikerül móresre tanítani az állampolgárt, a pc tartalmával mindenkit csőbe lehet húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!