Gyanúsítottként be idéztek a rendőrségre. Mire számítsak?
még régebben elfogadták a védékezésnél hogy a cselkménx kicsit vagy egyáltalán nem jelent veszélyt a társadalom (törvényes) rendjére.
büntethetőségek alól kizáró körülmények (egy részét fejből): -végszükség,
- nem beszámítható v kóros elmeállapot
- tévedés
-kényszer
-jogos védelmi helyzet (de ez csak garázdaság és közeli cselekmények)
gyerekkor (14 ill 12 év alattiaknál)
Hát igen, ez így elég sovány...
Mi volt a konkrér cselekmény?
Zápor, részére! Én ehhez nem értek, és nem is érdekel, hogy ki mihez kezd egy pizzával. Azt én se igazán értem, hogy lett ebből büntető ügy. De az lett! Sajnos! A kár érték mindössze 4800 Ft! Ráadásul jóval, többe kerül maga a bűntetető el járás mint a kár érték. De ugye, emlékszel még mivel indítottam ezt a kérdést? Igen! Jogosulatlan adat kezeléssel idéztek be. És erre ez lett belőle. De hozzá kell tenni, hogy csak közvetett bizonyíték van ellenem. Ami egy IP cím, ami az adott időben az én internet előfizetésemhez volt ki osztva. De közvetlen bizonyíték nincs ellenem.
zoligyerek, részére! Azt nem tudom, és fogalmam sincs arról, hogy a rendőrség válságban lenne! De az adott ügy, igen is, nagyon is komolynak tűnik! Mert volt, itt az adott ügyben, személyes adatokkal való visszaélés, információs rendszerrel való vissza élés, és még egy át nem vett rendelés is. Aminek 4800 Ft, az értéke. Információs rendszernek minősül, például egy pizzéria internetes oldalának, a megrendelő oldala. Hogy összeségében mit kaphatok? Állítólag maximum 5 évet, minimum fel felfüggesztettet. Mind ezt csak közvetett bizonyítékok alapján. - De nézzük, ezt egy kicsit más szemszögből! Ugye, otthonodban neked is van, villany, gáz, víz. Amit ugye nem csak az előfizető használ, hanem mondjuk a vele egy háztartásban / egy lakcímen élő közvetlen család tagjai is. Nyilván így van ez! Na és mi a helyzet egy vezetékes internettel? Nem tudom mi a helyzet Zápor és zoligyerek, válasz íróéknál. De nálam, az a helyzet hogy hárman vagyunk egy háztartásban, és az egy háztartáson belül, mindent közösen használunk. Gondolok itt, Villany, Gáz, Víz, vezetékes telefon, vezetékes internet, kábel televízió. Ráadásul, mint már írtam is, alkalmanként amikor az unokanővérem meg látogat a gyerekeivel, akkor az unokanővérem gyerekei is használják az internetemet. Na épp ezért, csak közvetett bizonyíték. Most gondoljon bele bárki, aki ezen sorokat olvassa. Ön mit tenne az én helyemben? És mit érezne, hasonló helyzetben? Ráadásul nem is gyanúsíthatóm meg hívatalosan, a család tagjaimat, és a rokonaimat. Mert én vagyok az internet előfizető. És különben is én vagyok, a hibás mert mért adok engedélyt másnak az internet előfizetésem, használatához. Szóval, ez NONSZESZ! De ez van! Ha esetleg, van valaki olyan, aki olvassa ezen sorokat, és az az olvasó, ismer egy olyan ügyvédet, aki pár ezer Ft-ért (Pár ezer maximum: 25 - 30 ezer Ft) vagy, lelki ismeretességből ingyenesen fel vállalná az ügyemet. Az ha teheti kérem szépen jelentkezzen. Tudom, kevés ilyen van. De, hátha akad mégis ilyen ügyvéd. Ez csak ötlet, volt. - De a tények ismeretében, éppen ezért jó, az ilyesmit is megosztani, hogy más ne járjon, úgy mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!