Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha 17 évesen lefújom az...

Ha 17 évesen lefújom az iskola előtt rámtámadó osztálytársamat gázsprayvel önvédelemből, lehet valami következménye?

Figyelt kérdés

2015. okt. 2. 22:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
49%
10-es vagyok. gázsprayt írtam de én is paprika spray-re gondoltam
2015. okt. 2. 23:38
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
ha rádtámad fizikálisan akkor legálisan lefújhatod gázsprayel, de egy vita miatt nem
2015. okt. 2. 23:43
 13/40 anonim ***** válasza:
49%

A leírtak alapján a tanárokat nem igazán érdekli mit csinálnak a diákok, így szerintem tőlük nem kell tartanod.

Kétlem, hogy ők vagy a lefújt személy jogi útra terelné a dolgot.

Következmények szempontjából én inkább a lefújt támadótól tartanák a helyedben. Sokkal nagyobb, mint te és máskor is megkereshet...

2015. okt. 2. 23:45
 14/40 anonim ***** válasza:

Nálatok nincs bekamerázva az utca?

Én simán feljelenteném a rendőrségen, ők majd visszanézik a felvételeket, hogy tényleg bántott.

2015. okt. 3. 01:22
 15/40 kovpet ***** válasza:
4%

#11: A paprikaspray is gázspray.

Kérdező: ha jogi útra menne a dolog, akkor te húznád a rövidebbet, az tuti. Ha csak úgy megtámad és lefújod, az egy dolog, önvédelem. De ha számítani lehet egy ilyen "támadásra" mert már többször volt és te mégis ott vagy és ráadásul előre felkészülve a szándékosan ezért vásárolt spray-jel, akkor az bizony nem jogos védelem.

2015. okt. 4. 12:24
 16/40 anonim ***** válasza:

"De ha számítani lehet egy ilyen "támadásra" mert már többször volt és te mégis ott vagy és ráadásul előre felkészülve a szándékosan ezért vásárolt spray-jel, akkor az bizony nem jogos védelem."

Mi a megoldás?

2015. okt. 4. 12:33
 17/40 kovpet ***** válasza:
A konkrét helyzet és személyek ismerete nélkül erre nem tudok válaszolni, már ha tőlem kérdezted egyáltalán.
2015. okt. 4. 12:44
 18/40 anonim ***** válasza:
Nem fújhatod le paprikával sem,mert téged fognak kicsapni a suliból.A szüleid menjenek be az iskolába,és intézzék el az igazgatóval a dolgot.Látleletet is lehet vetetni és feljelentést tenni.
2015. okt. 5. 08:22
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem követendő példa, de én tűzoltópalackkal vertem szájon a rám támadót. Az eset előtt felvettem telefonnal a tanárral való beszélgetéseket, ahol elmondta, hogy nem érdekli a dolog, oldjuk meg ahogy tudjuk. Bementem az igazgatónőhöz is, aki közölte, hogy nem tud mindenki problémájával foglalkozni. Jól ismertem a gyereket, tudtam, hogy az iskolában utánam jön, és folytatja a lökdösést, gáncsolgatást. Ahogy odaértem a palackhoz, visszafordulva úgy vertem arcon, hogy felszakadt a bal arcfélteke. Kihívták a mentőket, majd felrendeltek az igazgatóiba. Ott kérdőre vontak, majd bekérettem azt a tanárt, aki szintén sz@rt a fejemre. Majd lejátszottam a felvételeket. Falfehérség, szótlanság, nem volt több kérdés.

A srác szülei felkerestek, megkérdezték mi történt, majd ennyibe maradt minden. Azóta azt sem mondják, hogy álljak odébb. A dogák javításában semmi változást nem tapasztaltam, továbbra is a megszokott osztályzatokat (3-4) kapom.

2015. okt. 5. 17:42
 20/40 anonim ***** válasza:
0%

19. Benned aztán van spiritusz :D

Nagyon okos dolog volt felvenni előtte szal megvan a magadhoz való eszed.

Kérdező nem sokára úgyis végzel a sulival, persze jó lenne ha nem problémásan telne, de még jobb balhé nélkül, ha meg lehet oldani. pár év múlva már nem is biztos hogy emlékezni fogsz arra a gyerekre mint ahogy a kamaszkori szerelmekre sem sokan emlékeznek. Az élet megy tovább, új lehetőségek új feladatok és örömök meg kihívások mindig jönnek, csak már egy sokkal magasabb szinten mivel az ember jobban ismeri magát huszon- harminc évesen

2015. okt. 5. 23:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!