Menyi az esélye, hogy elkapnak igy valakit?
Szerintem szinte semennyi. Nekünk a kocsinkat lopták el anno, egy Trabi volt, de azzal mentünk mindenhova, bejelentettük, hogy ellopták, de azt mondták, fölösleges nyomozni, úgysem lesz meg...
Tudom, a te helyzeted azért más, de szerintem akkor sem sok esélyed van... bebizonyítani nem tudod, a végén meg még beperel az illető rágalmazásért, aztán még te fizethetsz :-/ Ilyen a magyar igazságszolgáltatás...
Szerintem rendőrök előtt azért nem kell nagyon mondogatni, ki tudja, milyenek, játszani kell a hülyét. Amúgy szerintem semmi esély rá, hogy bevigyék a haverodat, De van egy olyan gond az alja népséggel, hogy ha az egyikkel gáz van, jön "á cshálád" és támogatja... :-/
Egyébként üssétek csak, nektek drukkolok ;)
Hát ha esetleg megnézte az arcát és adott személyleírást, vagy volt esetleg térfigyelő a közelben, akkor van esély. Ezek meg szemtanúk nélkül szerintem semmi. A vérminta nem sokat ér, ha nincs mivel összehasonlítani.
Az, hogy esetleg van némi rasszista beállítottsága az illetőnek, az önmagában még kevés. Ahhoz, hogy abból minősítő körülmény legyen, be kellene bizonyítani, hogy az ütés is rasszista indíttatású volt.
A "múltkori": mit értesz az alatt, hogy téged akartak megbüntetni? Azt, hogy ellened indult eljárás? Valószínűleg azért, mert te valósítottad meg a "Testi sértés" tényállását. Nincs ebben semmi rossz, így müxik a rendszer. Aztán ha az eljárás során kiderül, hogy ők voltak a kezdeményezők, de pedig jogos önvédelmi helyzetben voltál, akkor megszüntetik ellened az eljárást. A másik, annak, hogy meg akartak verni és annak, hogy te mondjuk rasszista vagy (legalábbis ezt állítják), semmi köze egymáshoz. Utóbbi nem lehet oka az előbbinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!