Itt milyen bizonyíték alapján indítottak nyomozást?
Nem a férfit akarom védeni,sőt nem is tudom mit tudnék csinálni azzal aki ilyet tesz egy kislánnyal.
Viszont a férfihez lovagolni vittek egy kislányt,gondolom utána a szülei távoztak és azért csinálta ezt a férfi a kislánnyal,mert kihasználta,hogy ketten maradtak és senki nem látja a történteket,be is vitte egy fészerbe ahol molesztálta.
Namost senki nem látta a történteket,nincs szemtanú,kamera sem lehetett,mert a férfi hülye lett volna kamera közelben csinálni ezt,szóval semmi bizonyíték nincs és mégis nyomozást indítottak a férfi ellen. Mert a kislány elmondta a szüleinek a történteket és a szülei feljelentést tettek... Ez nem bizonyíték,mert ezt a férfi letegadhatja. Hallottam már olyat,hogy bement egy srác a rendőrségre és feljelentést tett,hogy ellopták a biciklijét és a srác mondta is ki volt,nevén megmondta,ki lopta el ,azt is mondta,hogy látta messziről. A rendőr pedig rögtön azzal kezdte,hogy valami bizonyítékkal is tudja ezt bizonyítani,a srác mondta,hogy mással nem,de ő látta,hogy ki lopta el,a rendőr pedig finoman ,lapátra tette,hogy nem indítanak eljárást,mert nincs bizonyíték. Ennyi.
Itt meg azt csodálom,hogy ilyen eljárás van,mikor csak annyi,hogy a kislány elmondta a szüleinek. Más nem.
Nem tudom milyen rendőr volt az,hogy nem mondta a szülőknek azt,hogy a kislány kitalálhat esetleg ilyesmit,meg mi bizonyítja,hogy ez megtőrtént.
Az a férfi meg nem lehet ennyire pancser,hogy bizonyíték nélkül bevallja,ilyen bolond felnőtt ember nincs,hogy bizonyíték nélkül is vall,mert csak ez az egy ok lehet esetleg,hogy mégis eljárás indult. Dehát most is azt mondom,hogy olyan bolond ember nincs aki bizonyíték nélkül vall.
Szerintetek miért indult itt bizonyíték nélkül nyomozás?
Vannak trógerek, bőven, ahogyan masszív bűnözők is, és hiába fordul az ember a katonai ügyészséghez, tesznek rá magasról (többszörös tapasztalat).
Botrány magyarországon? Ne viccelj, hát olyan szinten birka a magyar, hogy ha naponta lenne egy riport arról, hogy kit miért vertek meg, akkoőr se történne semmi.
Jó, én hiszek neked, de ugye létezik a statisztikai elvárás is, a felderítési mutatós elvárás is, ami miatt simán képesek kiszedni a vallomást vkiből még akkor is, ha tutira tudják, h semmi köze az illetőnek az ügyhöz, na de valakivel el kell vitetni a balhét.
Aztán meg a kulcsszó sztem a Budapest, ugyanis ott tényleg ezerszer jobb a helyzet. Egy vidéki kis szemétdomb kapitányságon, ahol az alapján működik minden, hogy ki kinek a kije, hidd el, ezerszer rosszabb a helyzet (jogszabályok nem igen léteznek).
Végül, elismerem, vannak szabálykövető, normális rendőrök is, na de itt meg mindent keresztülhúzó tényező az ügyészség ill a felsőbb utasítások. Volt már nekem olyan ügyem, hogy szerencsétlen rendőr lelkiismeretes akart lenni tényleg, jófej volt (egy elég durva xxx ügy, nem írom le mi, mert ki tudja ki olvassa). Aztán az egyik sértetti meghallgatás után 4 szemközt elnézést kért tőlem, mikor már vagy ötödször vágtam a fejéhez, hogy én ezt nem értem, hát mintha szándékosan csesznének el mindent, a beadott bizonyítékok "eltűnnek" és hasonló aranyos húzások, és halkan mondta, hogy ne haragudjak, de ő tehetetlen, mert amint végre valami jó irányba mozdulna és végre meg lehetne fogni a szálat, az ügyész azonnal leállítja és eltereli a nyomozást teljesen érdektelen irányokba. Kiderült, hogy a kedves gyanúsított úr a megyei főügyész távoli rokona, és így nem lehetett ellene nyomozni. Ahogyan az se régi példa, hogy szintén komoly, sorozatos bcs miatt akartunk feljelentést tenni, de az ügyvéd nevetve mondta, hogy hagyjuk a frászba, hát ennyi erővel a feljelentettnél is megtehetjük, mert tele van az ügyészség a barátnőivel, azaz nyugodt lehetek, hogy a feljelentés a kukában fog kikötni, és persze találnak majd rá valami "nagyon ütős" okot, hogy ez miért is nem bcs.
És az a gond, hogy ilyenből tudnék még neked sokat mesélni sajnos.
Tehát ebben egyetértek veled, hogy van Budapest, ahol hellyel-közzel működnek a dolgok, és van a ki kinek a kije alapon működő szép nagy trágyadomb vidék, ahol viszont képtelenség pl akár csak feljelentést tenni egy rendőr vagy egy bárki civil ellen, akinek megvannak a jó kapcsolatai. (Durvábbat már nem is merek ide írni ...) Bár mindegy, mert ha el is jutna vmi bíróságig, akkor meg ott sikálják el az ügyet, és a feljelentő meg örülhet, ha nem őt csukják le (bizony, ezt se csak a levegőbe mondom!).
Hát ennyi, lenne mit javítani. De első körben, amit már régóta javasolok: kihallgatást csakis kamerafelvétel mellett lehessen tartani, ezt bizony a Be-be kellene iktatni és a legszigorúbban betartatni. Ma már nem nagy költség, ellenben kapásból változna sok minden.
Az összeköttetések alapján eldőlő ügyekben persze akkor se lehetne változást elérni, de hát ez már csak az ország igen korrupt berendezkedésének az egyik következménye.
Egyébként meg hiszek én neked, csak sajnos nekem nagyon de nagyon mások a tapasztalataim.
az voltam, míg elegem nem lett a "színvonalból" ...
a kamerát nem egészen ezért gondoltam, de ez is egy szempont, na csak ahogy írtad, ahhoz komoly pszichológiai ismeretek kellenének, szóval oda már nem elég pár hátba térdelés :) viszont azonnal semmissé lehetne nyilvánítani egy eljárást, ha csak a gyanús is felmerül, hogy megfélemlítették a gyanúsítottak pl. Bár az utolsó láncszem a problémában, hogy a bíróságok is tisztában vannak a kivert vallomásokkal, és minimálisan se érdekli őket, hiába hivatkozik erre sorra sok vádlott.
"Hallottam már olyat,hogy bement egy srác a rendőrségre..."
Imádlak...
Leírsz egy pletykát, és egy valódi történetet, és arra vársz választ, hogy melyik eset lehet a valós?
"Szerintetek miért indult itt bizonyíték nélkül nyomozás?"
Ezt nagyon vicces elolvasni. A nyomozás a bizonyítékok begyűjtésére szolgál. Ahhoz, hogy bizonyítékokat lehessen gyűjteni, ahhoz kell egy feljelentés, ügy indítás.
Elmondta otthon a kislány, a szülei feljelentést tettek, a rendőrség nyomozást indított, és begyűjti a bizonyítékokat. Ha a nyomozás eredményeképp sikerül beszerezni bizonyítékokat, akkor vádemelésre megküldi az ügyészség részére.
Ne hazudj!
Ha tőlem ellopnák a kerékpárom, és elhajtana a rendőr, akkor már feljelentettem volna.
A lopott kerékpárok közül pedig nem egyet talált már meg a rendőrség. Ha azt mondod, hogy nem igaz, akkor engem hazudtolsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!