Az ATM felvétel nem elég bizonyítéknak?
Használták többször is folyamatosan a bankkártyámat.Azonosítottam az elkövetőt(aki abban a városban maradt,ahonnan én eljöttem,onnan is emelte le a pénzeket) Kb.3 hónap után jelentettem az esetet,meg van az elküvető,azonosítva és már meg állítólag ez nem lesz elég bizonyíték a visszaéléshez!!!
Azt se tudom,hogy az a rengeteg pénz honnan érkezett rá!
"Kb.3 hónap után jelentettem az esetet"
3 hónap után??? :D
A bejelentésig (elveszett, ellopták, megsemmisült, stb.) egyértelműen a tulajdonos felel a bankkártyával történt MINDEN tranzakcióért.
Azaz ha bárki is használta a kártyádat, amíg te nem tiltattad le a banknál, te viseled a terhét.
A bejelentéstől számítva a banké a kockázat, és általában néhány órán belül országszerte használhatatlan is lesz a bankkártya.
Amíg nem jelented a kártya elvesztését, addig nincs semmilyen visszaélés, egyszerűen nem fogadják el az erre való hivatkozást. Hiszen akár oda is adhattad valakinek a kártyádat, aki használja azt, majd te meg reklamálsz, hogy visszaélés történt....
Igen, a bank rád verheti az egészet. Te pedig feljelentheted az elkövetőt, hogy ellopta a kártyádat, vagy indíthatsz polgári pert ellene, hogy visszaélt vele. (És a PIN-kódodat hogy tudta meg?)
De a bank felé te vagy a felelős, mint kártyatulajdonos. A te kártyád, a te felelősséged.
Értem. Hát sajnos ebben az esetben csak a polgári per marad... És ha a rendőrök kételkednek, akkor szerintem nem túl jó kilátásokkal indulsz.
De erről inkább egy ügyvédet kellene megkérdezned, csak tartok tőle, hogy maga a kérdezés is pár ezer forintodba fog kerülni.
Azért sok sikert!
Köszi!
Sajnos nem tudom bizonyítani,hogy ellopta. Pedig már volt ilyen esete.
Most a csalást is rám fogják húzni,biztos vagyok benne...
Ráadásul az is ellenem szól,hogy csak akkor jelentettem be,mikor kaptam egy levelet "egy vásárlótól",hogy "nem küldöm a terméket".
Tehát számukra az a magyarázat,hogy ráakartam kenni erre az emberre.
Ha megnézed egy kívülálló szemével, akkor nagyon úgy néz ki, mintha te is benne lennél. 3 hónapot vártál, egy barátod az elkövető, tudja a pin kódot, folyamatos tranzakciók, amiről már Józsi bácsinak is sms jön az ATM-től, vagy a havi elszámolószámlában.
Azért nehogy már a rendőr legyen a hülye, vagy annak akarod nézni? Ezek valahogy nem a szokványos reakciók, ha valaki elhagy valamit, vagy ellopják tőle. Már eleve ezt sem írod egyértelműen, hol így, hol úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!