Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Büntethet-e a rendőr, ha...

Lewega kérdése:

Büntethet-e a rendőr, ha valakit nem ér át a biztonsági öv?

Figyelt kérdés
Anyukámat időnként vinnem kell orvoshoz, stb., stb.,, A biztonsági övet nem tudja bekapcsolni, mert nem éri át. Mit tegyek?
2015. júl. 4. 09:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
meeecsoda probléma
2015. júl. 4. 20:36
 12/21 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy anyukám nem hajlandó beülni az anyósülésre, csak hátulra. Elöl még csak-csak átéri, de hátul nem.
2015. júl. 5. 08:24
 13/21 bbarna797 válasza:

Tudtommal a helységeken belül nem kötelező a biztonsági öv a hátul utazóknak.

De helységeken kívül már szigorúan kötelező.

Próbálj szervizben hosszabb (csakis kizárólag !!! TÍPUSENGEDÉLYEZETT !!!) biztonsági övet szereltetni.

2015. júl. 5. 08:40
 14/21 anonim ***** válasza:

bbarna797 nevű felhasználó válasza:

Tudtommal a helységeken belül nem kötelező a biztonsági öv a hátul utazóknak.

---

Rosszul tudod.

A kresz (1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet) 48. § értelmében kötelező az övhasználat - lakott területen kívül és belül is, pár kivétellel.

2015. júl. 5. 09:12
 15/21 anonim válasza:
ez jó kérdés. én 160cm vagyok, nagyon előre kell húzzam az ülést, hogy elérjem a pedálokat, de akkor meg ha bekötöm az övet, olyan szinten vágja a nyakamat, hogy hosszabb úton ki is dörzsöli... szerintem én abba nyomorodnék bele, hogy eltörné a nyakamat, ha kicsit is megránt...
2015. júl. 5. 17:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Emelj az ülésen, állíts az övmagasságon.
2015. júl. 5. 18:14
 17/21 anonim válasza:
régi autó, az ülés csak előre-hátra mozog, az övmagasság tovább nem megy, így is teljesen le van állítva
2015. júl. 5. 19:00
 18/21 anonim ***** válasza:
Tegyél párnát az üleped alá. Tudom, ciki, de elroppant gigával megfulladni egy kis koccanás után mégcikibb.
2015. júl. 5. 19:18
 19/21 anonim válasza:

erre is gondoltam már, de akkor meg nem tudom teljesen benyomni a kuplungot... :( de köszi a segítséget :)

(vezetnem a munkámból kifolyólag muszáj)

2015. júl. 5. 19:24
 20/21 bbarna797 válasza:
#14. Köszi a felvilágosítást! :)
2015. júl. 5. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!