Büntethet-e a rendőr, ha valakit nem ér át a biztonsági öv?
Pedig át kell hogy érje, egyrészt biztonsági okok miatt. Másrészt ha nincs becsatolva és nem feszül rajta megfelelően már azért is büntetnek!
Az esély minimális hogy belefutsz a rendőrökbe, de ezt sosem lehet tudni. Meg ugye ha baleset ér titeket akkor komolyabb bajok lehetnek ebből! Az első ülésen át kell hogy érje! Annyit lehet trükközni hogy hátrébb kell tolni az ülést így lehet nyerni vele pár centit, de ezt valahogy oldjátok meg. Gondolom anyukád erős alkatú lehet, én fuvaroztam már olyan embereket akik igen erős alkatúak, de aki eddig be bírt ülni az autómba ami nem éppen egy nagy autó és eddig mindenkit át ért rendesen az öv!
Biztos, hogy meg lehet oldani, hogy áttérje. 140 valahány kg-s beteg jóbarátom esetében megtudtam oldani, hogy be legyen kötve. Ülést szépen hátra kell tolni és ha nagy nehezen is, de betudtam kötni. Anyukád biztos vagyok benne, hogy nem ennyire nagytermetü. Ha pedig elől nagyon vágja, tegyetek oda törölközőt, vagy összehajtott pólót, valamit.
De amúgy ha van orvosi papír, akkor nem kell bekötni az övet. Ha mást nem, intézzetek egy ilyet és akkor nem kell félni a büntetéstől, lesz papírja, hogy nem kell bekötni, de a büntetés a legjobb, ami ilyesmi miatt történhet, úgyhogy inkább próbáld bekötni őt. Valami hülye állat belétek megy, aztán már kész is a baj.
Lehet olcsóbban is találni.
"Kérjetek erről egy orvosi papírt és viszont látásra"
Hiába lesz orvosi papírja az anyukájának, hogy nem kell övet használnia, ha telibeveri egy agyig rakott billencs akkor ugyanúgy fog kirepülni a szélvédőn/szétkenődni a műszerfalon és az A oszlopon, mintha nem lenne.
A biztonsági övet nem a rendőr miatt kell bekötni, hanem azért, hogy ha gáz van ne pusztulj meg.
Jobbat mondok. Nem kell hogy telibeverje a billencs, elég egy kisebb ütközés, aminek ideális esetben nem lenne személyi sérüléses következmnye.
Azonban ha egy bekötetlen hústömeg átrepül a sofőrre, az olyan mértékben fogja elveszíteni a kontrollt a jármű felett, hogy akármi megtörténhet (átcsúszik a szembesávba a billencs elé, felszalad a járdára és kiirt egy komplett óvodáscsordát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!