Közterületen vizeltem, észrevették a rendőrök. Most mi történhet?
Nem az úttesten csináltam hanem egy parkoló mellett a bokorban. Már nem bírtam volna ki hazáig. Beidéztek meghallgatásra, mert nem tudtam kifizetni a helyszíni bírságot(mostmár tudom, hogy azt nem helyszínen kell kifizetni hanem csekken küldik ki, de akkor még nem tudtam). Szóval azt mondták, hogy majd küldenek levelet és be kell menni tanúskodni. Mire számítsak? Ha pénzbüntetés lessz akkor mennyire, vagy mi egyéb büntetés lehet? Légyszives írjatok aki tud bármi hasznos információval szolgálni.
Előre is köszönöm.
Én csak azon csodálkozom, hogy szóba került egyáltalán a büntetés. Ilyenkor amikor nincs nyoma (nem érkezett bejelentés például), a rendőrök is szeretik a dolgokat elrendezni egy ejnye-bejnyével, mert az nekik is kevesebb munkába telik.
Nálam egyszer nem volt semmilyen papír, bemondásra tudtam csak igazolni magamat és akkor sem büntettek meg, pedig megtehették volna... sőt akár be is vihettek volna, mégsem tették.
Kérdező, nálad nem volt valami más is, amiről tudni kéne?
"H.gyozni nem büntetendő?"
Mitől lenne már büntetendő?
nem büntetendő, de mivel közterületen csinálta, ezért szabálysértés, így szankcionálandó.
És azért mert nincs nálad semmilyen okmány, nem is lehet megbírságolni.
Köszönöm a válaszokat.
Néhány kérdés merült fel amit megválaszolnék.
Igen őszintén, mi értelme lenne itt hazudni?
Aki meg nem hiszi el az úgysem fogja bármit mondok.
Az egyik kérdés, hogy udvariasan viselkedtem-e a két rendőrrel: Igen. Keveset beszéltem, válaszoltam a kérdéseikre nem próbáltam velük "haverkodni", nem beszéltem csúnyán vagy tiszteletlenül.
A másik, hogy volt-e már hasonló esetem: Nem, se priusz de még csak szabálysértés sem.
Amúgy nem a fővárosban történt az eset.(nem tudom, hogy ez számít-e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!