Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért nincsenek már ilyen...

Miért nincsenek már ilyen kemény kezű rendőrök?

Figyelt kérdés
Nálunk volt régen egy rendőr aki most már olyan 60 körül van de még most is tartanak tőle.Amikor valami balhé volt 2 percen belül kint volt intézkedni.Emlékszek amikor mi is jártunk kocsmába bejöttek ezek a nagy kemény romák rendeztek olyan verekedéseket hogy szétvertek mindent.Aztán egyszer bejött de úgy kivágta őket a csukott üveg ajtón mint a huzat.Kint meg úgy elverte őket hogy föl se bírtak kelni.Volt vagy 2m magas meg 120kg de olyan pofonokat osztott hogy még az is megszédült aki felsegítette.
2015. máj. 18. 22:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%

Hát igen, csak ismételni tudom magam.

Ha ma egy rendőr megcsinálná azt, ami a kérdésben van, következő nap már nem lenne rendőr. És ennek vajmi kevés köze van a korrupcióhoz, vagy ahhoz, hogy mire sz*rnak a rendőrök meg mire nem...

Szóval, szép dolog a múltban nosztalgiázni, csak nézni kéne azt is, hogy akkor milyen világ volt, meg most milyen világ van...

2015. máj. 18. 22:52
 12/14 anonim ***** válasza:
56%

A válasz egyszerű, kedves kérdező. Az ilyen kemény kezű rendőrök nem oldanak meg semmit. Az üvegezést akkor is meg kell csinálni, ha ő vágja ki az embereket, nemcsak akkor, ha a randalírozók. És ha ismételten ezt kellett tennie, éppen azt bizonyította, hogy semmit sem oldott meg. A pofon ugyanis a négy éves gyereket se téríti jobb belátásra, hát még a felnőttet. A rossz cselekvések csökkenésének más (kissé bonyolultabb, viszont annál eredményesebb) útja van.

Ezen túlmenően, a mai időkben már kikényszerítik a körülmények azokat a törvényeket, amelyek a rendőrt is kötelezik épeszű megoldásokra. Az más kérdés, ha a törvényeket legkevésbé a törvényhozók tartják be, őket pedig követik a rendőrök.

A normális viselkedést nagyon sok minden kényszeríti ki, de legkevésbé a pofon.

2015. máj. 19. 09:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Azt megnézem, hogy egy rendőr hogy ver agyon egyedül egy roma bandát. Egyébként igen, sajnos ha most a rendőr odabaszna egyet-egyet az ilyeneknek, már repülne is, mert a sok csíra feljelentené rendőri túlkapásért...
2015. máj. 19. 19:59
 14/14 anonim ***** válasza:

A felettem kettővel lévő hozzászólásra szerettem volna reagálni, mert a hozzászólása első része alapján egy értelmes véleményre gondoltam, még ha az nem is egyezik az én véleményemmel, ezért szerettem volna az érveket ütköztetni. Ezt követően elolvastam a következő mondatodat, ami egy ellentmondás:

"Ezen túlmenően, a mai időkben már kikényszerítik a körülmények azokat a törvényeket, amelyek a rendőrt is kötelezik épeszű megoldásokra. Az más kérdés, ha a törvényeket legkevésbé a törvényhozók tartják be, őket pedig követik a rendőrök. "

Tehát eddig azt taglaltuk, hogy a rendőrök azért nem járnak el úgy mint régen, mert ma már büntetik a rendőrt is a bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmény miatt, pont ezért nem lehetnek a második helyen a törvényt be nem tartók listáján.

Nem kell olyan sokat visszautazni az időben, már az uniós csatlakozás előtt is egész más volt rendőrnek lenni. Akkor még tartott és egyben tisztelte is a rendőrt, mint a magyar, mint a cigány, ebben szerintem nagy szerepe volt a katonaságnak, ahol a férfiak megtanulták, hogy nem ők szarták a spanyol viaszt, mint ahogyan azt most páran gondolják magukról, hanem igen is amit a rendőr, vagy a katonaságnál az elöljáró mond, az úgy van, és meg kell csinálnod.

Visszatérve a cigányokra. Azért volt jobb a pofozkodós időszak, mert ha ismered a cigányokat, akkor tudod, hogy nagy többségük ösztönlény. Csak a verésből értenek, ezért nem hasonlíthatóak össze a gyermekekkel.

Ma egy fegyvere maradt a rendőröknek a cigányokkal szemben, az pedig a pszichológia. Meg kell őket ismerni, és egy állathoz tudom hasonlítani azt, ahogyan kommunikálsz vele. Ők azt hiszik, ha hangosabbak a rendőrnél, akkor fölé kerekedtek. Nem szabad olyan helyzetet kialakítani, hogy csordában érezzék magukat, mert akkor is felbátorodnak. Mindig a legnagyobb hangút, vagy a legnagyobb darab embert kell kiszedni, és azt megbilincselni, mert abból tanul a többi.

Én még dolgoztam együtt pofozkodós kollégával, aki még most is rendőr. Ha ő most bemegy a kocsmába, és azt mondja, hogy állj, komolyan mondom vigyázban állnak a cigányok 1 másodpercen belül. Ez a mostani fiatal cigókra már nem igaz, mivel ők már nem tudják milyen, mikor a Niva után vagy kötve és földúton rodeózunk vele.

Magyarban is vannak elenyésző számban ilyen elemek, akiket régen az emberek kiközösítettek, mert nem volt menő dolog a törvénnyel szembe menni.

Mesélek még egy sztorit. Az ember el lett kapva, nem vitte a balhét, visszapofázott a rendőrnek. Fényes nappal több ember előtt szarrá lett verve a bolt mellett. Másnap bement panaszkodni a rendőrségre, hogy őt megverte a rendőr. Az összes! megkérdezett tanú nem látott semmilyen megverést! A lakosok nagyon jól tudták, hogy megérdemelte.

Ezt követően kiment a főnök, bekopogott a cigányhoz, és ajtó nyitás után jól elverte a főnök is. Közben kifejtette részére, hogy milyen dolog az, hogy a beosztottjával csúnyán beszél, tagadja a tagadhatatlant.

2015. máj. 22. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!