Miért közellenség a trafipax?
Mert a sok idióta nem tud száguldozni. Nekem is 2-3 ismerősöm, hőbörög, hogy "most hogy fogok repeszteni a városban? Majd döcöghetek".
Csesszék meg, nem mintha 50km/h-val városban nem lehetne jól haladni, minek 90-el menni városon belül?
Mert olyan táblák vannak, hogy egy lejtőn lefelé mehetsz 60-nal, aztán a lejtő aljában egy kanyar után kiraknak egy 30-as táblát. Aki most jött le a lejtőn 60-nal, az nem fog tudni ennyire lelassítani. A 30-as tábla után egy méterrel trafipax, jön a csekk, hogy 30 helyett 50-nel mentél, ide a kocsid, házad, gatyád.
Ellenben vannak olyan szakaszok, ahol fontos lenne a gyorshajtás ellenőrzése, pl tőlünk egy sarokra van egy útszakasz, ahol minimum kéthetente van baleset, na az ilyen szakaszokat pont le sz@rják.
Az egész trafipax rendszerünk arra van kiélezve, hogy sok pénzt gyűjtsenek be, a logika meg az emberek biztonsága, azok mehetnek a kukába.
A gyorshajtók nagy része nem ez a kategória, én nyílt szakaszokon látom a trafipaxot nagyon sokszor.
Nem értem, hogy miért nem jó az 50/90 átlag. Mert a kisember siet, még a végén kereken 30 másodperccel később ér a céljához,mert 120 helyett 90-el tud menni. Az ilyet büntessék is meg.
Sokszor olyan helyekre telepednek, ahol a legóvatosabbja, leginkább szabálykövető autós is belefuthat. Amellett az élet más területein nem mutatnak ilyen fokú találékonyságot a szervek - ezért hát nem népszerű a működésük.
Az is visszatetsző, hogy az objektív felelősség jegyében tulajdonképpen száguldozhatsz szabadon, ha fizetsz, nem állnak az utadba: ne tedd, mert veszélyes! Nem akadályoznak meg, csak a pénz kell.
Van egy olyan réteg amelyiknek szimplán az a baja, hogy nem tud száguldozni.
De engem is például az irritál, hogy a pénzre mennek, semmi másra.
Nálunk beálltak egy időben a falu táblához, ami a falu utolsó házától kb 50-60 méterre van kint és arra utaztak, hogy volt, aki már előtte 5 méterrel felgyorsított.
Na hát ezzel aztán, hogy egy egyenes úton nem ment a tábláig 50-nel, hanem előtte pár méterrel már elkezdett gyorsítani, hát nagyon a rendet védték.
A másik kedvencem.
Miskolc, 26 főút, BÉM telep.
Már 3 éve be van zárva, kb 1 darab biztonsági őr dolgozik ott, már a buszok se állnak meg, de a 60-as tábla még kint van.
Miért is??
Jah, mert olyan qurva jól lehet mérni???
Hát persze, minek szedjük le, hát egy főúton tök jól jön egy 60-as tábla, biztos sokan belefutnak majd!
Másik, hányszor volt már, hogy hívtam rendőrt, 4 óra múlva jött ki, de a trafizós rendőr meg ott ült az autóban...
trafipax=pénzbeszedés
Semmi köze a közlekedésbiztonsághoz.
Magával a trafipaxxal nincs baj.Nekem is "nehéz a lábam" sokszor, ha értitek, de nem az a bajom, hogy mérnek, és esetleg becsusszan egy büntetés.
A baj az, hogy eltúlozzák.Arra, hogy megbüntessenek, hogy felvasalják tőled a pénzt, mindig van lehetőségük.Viszont, hogy a közbiztonság állapotát javítsák, arra nincs pénz, nincs állomány, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!