Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a rendőri igazoltatás...

Mi a rendőri igazoltatás hivatalos menete? Be kell a rendőrnek mutatkoznia?

Figyelt kérdés

Tegnap egy barátommal egy park mellett álltunk kocsival. Civil autó elmegy mellettünk, majd kiszáll két egyenruhás rendőr.

Leengedtem az ablakot, a rendőr elemlámpával bevilágít és a következőket mondja:

'Jó estét, mit csinálunk itt? Személyi igazolványt legyenek szívesek.'

Mindent rendben találtak, bár a 'mit csinálunk itt' kérdést kb háromszor feltette, hiába mondtuk el érthetően először is..

Szóval a kérdésem, hogy szabályos volt e ez az igazoltatás?

Én úgy tudom hogy: "A rendőr az intézkedés megkezdése előtt – ha az a rendőri intézkedés eredményességét veszélyezteti, az intézkedés befejezésekor – köteles nevét, azonosító számát, valamint az intézkedés tényét és célját szóban közölni."

Tehát?

2014. nov. 16. 18:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
9-es és 10-es válaszolók hozzászólásaira reflektálva: hát igen, ilyen is csak Magyarországon van szerintem. És még csoda, hogy gyűlölik a rendőröket. Nem kell ezen meglepődni...
2014. nov. 18. 20:40
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Nem gyűlölik, csak vannak olyanok akik gyűlölik.
2014. nov. 18. 20:51
 13/20 anonim ***** válasza:
48%

"9-es és 10-es válaszolók hozzászólásaira reflektálva: hát igen, ilyen is csak Magyarországon van szerintem. És még csoda, hogy gyűlölik a rendőröket. Nem kell ezen meglepődni..."

Azt mondod, hogy amiért a buta polgár gusztustalan stílusban diktáltatja veled a neved és az azonosító számod, miközben a rendőr normálisan viselkedik, azért természetesen a rendőr a hibás, és ezért gyűlölni kell. Gratulálok észlény!

Azért tart itt ez az ország, mert nincs sorkatonaság, helyette vannak neveletlen fiatalok, akiknek fogalma sincs, hogy mit jelentett 20-30 éve a tisztelet.

2014. nov. 19. 10:30
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

Ha megallitanak:

- Jo napot! Szemelyi igazolvanyt, forgalmi engedelyt legyen szives!....Rendor vagy?

- Igen.

- Tovabbi jo utat!

2014. nov. 22. 20:15
 15/20 A kérdező kommentje:

@Bermuda 83

Igen, az egyenruhan kint van de ha a pofamba vilagit 4 percen keresztul akkor eselyem nem lesz azt leolvasni, sot nem is erdekel, hogy oszinte legyek.

24 eves vagyok, gondolom sok a kokorombeli drogos akinek a kezet vegig látni kell (?!) de remenyeim szerint egy rendor aki az utcan van ejszaka es igazoltat az van olyan kikepzesi szinten, hogy fel tudja merni jelentek e veszelyt. Persze az elovigyazatossag fontos, jogos is, de egy igazoltatast ugy intezni hogy kozben a rendor azon paraz hogy elorantok e valamit az mar sztereotip gondolkodas.

Hogy erthetoen is elmondjam, nem az a vagyam, hogy egy rendor intezkedes kozben banjon velem ugy mint egy felettessel, de amit megtanitottak neki azt alkalmazza is. Felolem ne vegye fel a 'sapkajat' sot lattam mar szolgalatban cigizo rendort is, de hidegen hagy, o is ember, leszarom. De hogy egy 'mit csinalunk itt' kerdesre (amit folyamatosan szajkoz) kinyilik az ember zsebeben a bicska az szerintem ertheto..

Es igen, ezert tart itt a rendorok megitelese, mert sajnos altalanositunk, es a 9 pozitiv - 1 negativ elmeny utan az ember sajnos nem azt mondja hogy ez ilyen, hanem azt, hogy ezek ilyenek..

2014. nov. 25. 05:25
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

# 13/15

Dehogyis, beszélsz te össze-vissza. A rendőrök megítélése nem egyfajta sztereotípia, ez a valóság. Csak ugyanolyan „gusztustalanul” viselkedem velük, ahogyan azt ők is teszik. És persze, hogy van prekoncepcióm. Amikor 10-ből 9 rendőr szemét, már hogyis ne lenne? :) Ez nem Amerika, ahol, ha meglátnak a polgárok egy rendőrt, akkor vidáman köszönnek neki, esetleg beszélgetésbe elegyednek. Tisztelet...hol élsz te...

2014. nov. 25. 16:04
 17/20 anonim ***** válasza:

„ ha autóban fiatalok ülnek. Sok mostanság a kábszeres, azzal kezdem, hogy végig lássam a kezét. És ennyi”

Hát éppen az ilyen felfogás miatt ítélik el a rendőröket.Az ő szemükben mindenki „kábszeres”.Mellesleg a rendőrök között is sok a kábszeres, ha már itt tartunk.

„helyette vannak neveletlen fiatalok, akiknek fogalma sincs, hogy mit jelentett 20-30 éve a tisztelet.”

A munkáját becsületesen végző rendőrök helyett is vannak lusta, neveletlen rendőrök, akiknek fogalmuk sincs a tiszteletről és az alapvető illemtanról.(ezt tapasztaltam)Szerintem ez nagyobb probléma, mint a sorkatonaság hiánya.

Egyébként szerintem is csak Mo-n van ilyen rendőrmentalitás.

2015. júl. 30. 22:54
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyébként el lehet jönni megkeresni az iratokat olyan ember zsebében, akinek lerágta a fejét a kutya, vagy a vonatbalesetnél lépkedni a belek fölött, utána pedig minden egyes emberhez a megfelelő hangnemben szólni. De kíváncsi lennék arra is, hogy 20-25 bejelentést hogyan oldanál meg 12 óra alatt, mikor van, hogy egyszerre 3 helyre kellene menned, és a másik 2 helyen magyaráznak a pofádba, hogy miért késel.

Ostobaság az egész. Fogalmatok sincs a rendőri munkáról, arról, hogy milyen stresszes, és hogy milyen kötél idegek kellenek hozzá.

Az a baj, hogy vannak emberek akiknek annyira unalmas az életük, és ráérnek ilyenekkel foglalkozni. Pedig lehet, hogy ha beülne mellém, akkor 12 óra után sírva menne haza, hogy ezt nem bírja.

60% lemorzsolódott a felszerelők közül, nem erre számítottak. Ezen el kellene gondolkozni.

2015. aug. 6. 00:13
 19/20 A kérdező kommentje:

@# 18/18

Az, hogy beleket látsz az nem a mi problémánk. Te választottad. Sajnálom és értem amit mondasz, de ez ne legyen az átlag paraszt' problémája..

Ha nekem rossz napom van a munkahelyemen nem jelenti azt, hogy mindenkivel flegmázok.

Tehát még mindig nem értem a rendőröket. :D

2015. aug. 19. 07:44
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

Én választottam, ezt is meg kell csinálni valakinek.

Csupán annyit akartam mondani, hogy ha te megadod a tiszteletet, és normális stílusban beszélsz egy rendőrrel, aki lehet, hogy 18 órája van talpon, és tele van a töke mindennel, akkor ő sem fog bunkón viselkedni.

Elmesélek én is egy történetet. Kecskeméti repülős napokat biztosítottam úgy, hogy egyik nap 01 órakor indultam, 03 órakor már eligazítás volt, majd reggel 6-tól forgalomirányítás éjfélig, majd 01 órától 04 óráig alvás, és megint reggel hattól 23 óráig forgalomirányítás 40 fokban, porban, sercegett a homok a fogam alatt, a fehér ingem pedig szürke lett a portól.

A 2. nap szépen terelem a forgalmat, mikor egy mercis csávó úgy gondolta, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok, elkezdte előzni a kocsisort, és 5 percre bedugult a forgalom, dudáltak a parasztjának orrba-szájba, majd sikerült rendet tenni. Megállítottam, és leordítottam a fejét 20 másodpercben.

Ezernyi ilyen történetet tudok mesélni, hogy mennyi bunkó van, és milyen stílust megenged magának némely ember...

Semmi nem számít, csak neki legyen jó. Mondtam a parasztjának, hogy vitatkozzál a közlekedési lámpával, ne a rendőrrel, az is biztos átvált zöldre, ha őfelsége kéri.

2015. aug. 19. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!