Ha megállít a rendőr, nem probléma ha nincs nálam a személyim, ugye?
Legyen nálad a régi és az a papír, amit az okmányirodában adtak, mikor csináltattad az újat. Vagy ha van jogsid akkor az is bőven elég.
Egyébként engem még nem igazoltattak soha, de úgy tudom, hogy elég nagy probléma, ha nincs nálad semmilyen azonosításra alkalmas irat (személyi vagy jogosítvány).
Én anno ittasan feküdtem a Duna parton egyedül, mindenféle okmány nélkül. Jöttek a rendőrök, rám világítottak, igazoltatni akartak, de mondtam hogy nincs nálam semmi. Kérdezték az adataimat, bediktálták és lecsekkoltak, hogy nincs-e gond velem.
Utána tartott a nő egy kiselőadást arról, hogy máskor legyen nálam, mert ha valami bajom esik, akkor tudjanak azonosítani. További szép estét kívántak és elköszöntek. Nyilván, ha keménykedtem volna, vagy látszik rajtam, hogy rosszban sántikálok, akkor bevittek volna. De így kvázi egy ejnye-bejnyével megúsztam.
A jogosítvány egyébként elvileg elég. Nem baj, ha nincs nálad személyi.
a lakcímkártyádat nézi meg és ha messze kax, jól megbüntet, ha közel akkor nem
azt kell tenni, hogy ha legközelebb mész arra, ahol lecumiztatott a rendőr, kicseszed az ablakon a háztartási szemetet az útra és akkor kielégülsz a dühöd elszáll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!