Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » 5000 Ft Helyszíni bírság...

5000 Ft Helyszíni bírság befizetéséről kapok levelet a címemre?

Figyelt kérdés
Helyszíni bírságot kaptam tegnap 5000 Ft értékben közterület rongálás miatt. Az összeget befogom fizetni az elkövetkezendő pár nap valamelyikében. Az lenne a kérdésem hogy kapok e levelet a befizetésről a címemre? Mert nem szeretném hogy a szüleim meglássák a dolgot. És jól tudom hogy a következő 2 évben nagyon kell vigyáznom hogy ne csináljak semmi rosszat mert ez sulyosbító körülmény lenne?
2014. aug. 31. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem kapsz semmit. Akkor kapsz ha nem fizeted be.

Nem kell vigyázni "2 évig". Lényegtelen, hogy voltál-e már bírságolva vagy sem.

2014. aug. 31. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Helyszíni bírságnak,nincs következménye,azonkívűl.
2014. szept. 1. 07:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Kemény kisfiú fél a szüleitől?:-D
2014. szept. 1. 07:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Annyi szerepe van csak a rongálásnak, hogy valóban 2 évig vigyáznod kell, hogy hasonló szabálysértést ne kövess el. Ezzel a szabálysértéssel szerepelni fogsz az SZNYR (szabálysértési nyilvántartó rendszer)-ben, ezt figyelembe veszik, ha legközelebb is elköveted, és a helyszíni bírság ismételt elkövetés esetén 70eFt-ig terjedhet.

Ha 30 napon belül befizeted, akkor semmi nem fog menni a címedre, de a befizetési bizonylatot tartsd meg.

2014. szept. 1. 08:53
 5/7 anonim ***** válasza:

"Helyszíni bírságot kaptam tegnap 5000 Ft értékben közterület rongálás miatt."

Minek kell rongálnod? Itt élsz Magyarországon, ha magyar vagy akkor azért ne okozz kárt saját hazádban, mert magyar vagy és ezzel ártasz a honfitársaidnak, ha pedig nem vagy magyar, akkor azért ne, mert mérhetetlen nagy pofátlanság más nép hazájában rongálni, miközben még ki is éled azt. Te is tudod milyen szar érzés az, ha valaki bántja a cuccod, akkor képzeld el, hogy másnak is ugyanolyan rossz, ha tönkreteszik valamijét. És ugyan ez vonatkozik közterületen lévő dolgok rongálására. Közterületen van, közösen használjuk/használhatjuk, tehát nem csak a tiéd. Miért jó ez neked? Kinek akarsz megfelelni? Aki annyira buta és primitív, hogy ezzel tudsz megfelelni nála, annak miért akarsz megfelelni?

"Az összeget befogom fizetni az elkövetkezendő pár nap valamelyikében."

Csak 5 ezer forintról van szó. Ha tudod hogy annyira nincs pénzed, hogy ekkora összeget hónapok után tudsz csak befizetni, akkor minek rongálsz? Nincs annyi eszed, hogy ne árts magadnak?

"nem szeretném hogy a szüleim meglássák a dolgot."

Érdekes módon én soha nem csináltam olyat, amiért a szüleimtől utána félnem kellett. Vajon miért? Én miért bírtam megállni? Miért volt nekem nagyobb akaraterőm, mint neked? Ilyen gyenge vagy? Ha még azt sem bírod megállni, hogy ne rongálj meg egy tárgyat, akkor milyen gyenge személyiség lehetsz?!

"És jól tudom hogy a következő 2 évben nagyon kell vigyáznom hogy ne csináljak semmi rosszat mert ez sulyosbító körülmény lenne?"

Ne azért ne csinálj semmi rosszat mert súlyosbító körülmény lehetne, hanem azért, mert nincs miért. Mit ártott neked az a tárgy, amit megrongálsz, illetve miért jó az neked, ha az állam pénzét az általad tönkretett dolgokra kell fordítani? Ki ártott neked, amivel ennyire haragszol a környezetedre? Rendezd le a dolgot azzal, aki bántott téged, fog föl hogy vannak nálad szerencsétlenebbek is, és aztán hagy abba ezt a viselkedést. Az, aki nem képes felfogni agyilag, hogy mások tárgyát nem rongáljuk meg/lopjuk el, az zárt osztályra való, mert súlyos baj van a felfogásával.

2014. szept. 1. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem az 5. avassuk szentté, köszönjük az erkölcsi szónoklatot.
2014. szept. 1. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:

sokkal nagyobb kárt tudnál ezeknek okozni, legálisan.

pl. nem magyarban tankolsz, vagy a sört nem idehaza veszed, nem adsz vért és a gyúrcsányra szavazol

2014. szept. 1. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!