Elnéztem egy mozgássérült parkolót, van valamilyen mód a bírság csökkentésére?
Este álltam be, idegen helyen, nem vettem észre a parkoló mögötti járda túloldalán álló táblát, figyelmetlen voltam. Még nem kaptam semmilyen levelet vagy csekket, de úgy olvastam, hogy 100.000 Ft feljelentés esetén. Olyan cetlit hagyott a kapitányság, hogy feljelentettek. Nem lehet esetleg gyorsan elismerni a vétséget és helyszíni bírságra módosítani? Elismerem a hibámat, csak egy egyszerű figyelmetlenségért hatalmas ez az összeg... A történethez valamilyen szinten még hozzátartozik, hogy nem saját autóval voltam, gondolom a tulaj kapja meg a levelet, aki természetesen tud erről. Valahogyan jelezni kell majd, hogy nem ő volt, vagy nincs jelentősége, csak be legyen fizetve?
A válaszokat előre is köszönöm
Nem kaptam csekket, csak egy cetlit, hogy feljelentettek, az összeget már a jogszabályból néztem ki. Még reménykedek, hogy nem ennyi, de eléggé valószínű.
Világosban megnéztem, valóban egyértelmű a tábla, rendszámos, de sötétben nem tűnt fel, ahogy írtam, a járda túloldalán áll. Gondolom a tulajdonosának okoztam kényelmetlenséget, ezért hívott rendőrt.
Ez mindegy is, holnap megpróbálok bemenni a rendőrségre, hátha nem kezdődött még el a feljelentési eljárás, mert a sima bírság 50.000 Ft lett volna. Igazából ez a része érdekelne a dolognak, de gondolom ilyenkor már mindegy.
Fénykép biztosan készült.
Kérdező, ez hol történt?
Helyszíni bírságolni csak abban az esetben lehet, ha ott a helyszínen tartózkodsz te is. Utólag nem lehet helyszíni bírságolni.
A gépjármű tulajdonosa fogja kapni a bírságot, ami valóban 100.000 Forint fix összeg.
Írd meg légy szíves, hogy hol történt, ha gondolod privátban is jöhet.
Hogy érted azt, hogy a "járda túloldalán álló táblát"?
A tábla az út mellett van, nem a járdán vagy egy ablakban. Ha nem szabályos helyen volt kirakva akkor érvelhetsz ez mellett. Egyébként megnéztem a googli mapson a Szeles utca 24-et (elég fura a számozása az utcának) és ott nem volt tábla a 2012-ben - ha arról a sarkon álló fehér gyógyszertárról beszélünk. [link]
Elég vicces, hogy egy sarokkal lejjebb pont egy rendőrautóba botlunk.
Itt van rokkant hely 3 is, de ez elég észrevehető. Kivéve ha előtte egy magas dobozos teherautó eltakarta a táblát, mert a felfestés elég gané.
Itt. Azóta már lekopott a felfestés, a bokrok pedig megnőttek, sötét volt, de egy szóval sem mondtam, hogy nem egyértelmű a tábla, valóban én hibáztam. Nem szeretnék kifogást keresni, csak a 100.000 bünti kicsit durva úgy, hogy soha nem büntettek még, koccanásom sem volt, most először futottam bele ilyesmibe. Mindegy, előfordul az ilyen, csak reméltem valahogyan lehet enyhíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!