Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Elnéztem egy mozgássérült...

Elnéztem egy mozgássérült parkolót, van valamilyen mód a bírság csökkentésére?

Figyelt kérdés

Este álltam be, idegen helyen, nem vettem észre a parkoló mögötti járda túloldalán álló táblát, figyelmetlen voltam. Még nem kaptam semmilyen levelet vagy csekket, de úgy olvastam, hogy 100.000 Ft feljelentés esetén. Olyan cetlit hagyott a kapitányság, hogy feljelentettek. Nem lehet esetleg gyorsan elismerni a vétséget és helyszíni bírságra módosítani? Elismerem a hibámat, csak egy egyszerű figyelmetlenségért hatalmas ez az összeg... A történethez valamilyen szinten még hozzátartozik, hogy nem saját autóval voltam, gondolom a tulaj kapja meg a levelet, aki természetesen tud erről. Valahogyan jelezni kell majd, hogy nem ő volt, vagy nincs jelentősége, csak be legyen fizetve?

A válaszokat előre is köszönöm

2014. márc. 13. 20:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én lazán belekötnék, hogy mozgássérült helyet az ember nem feltételez fűrácson, amibe beleszorulhat a kerekesszék, ha meg nem annyira sérült, hogy ilyen segédeszközre van szüksége, akkor lelakatolt bójával is elláthatnák tábla helyett - ha már névre szóló. Vagyis más mozgássérült sem állhatna oda.
2014. márc. 14. 01:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Bírság csökkentésre van lehetőség szerintem, mert a távollétedben történt az intézkedés, viszont illetékköteles.

Kérhetsz részletfizetést is, amennyiben gondot okoz egyben befizetni, de mindehhez meg kell várnod a büntetést.

Nem biztos, hogy feljelentettek, attól független, hogy bekarikázták a feljelentem részt.

2014. márc. 14. 09:44
 13/14 anonim ***** válasza:
Persze, hogy elnéző a rendőr azzal, akivel a helyszínen beszél, hiszen őt nem büntetheti meg. Mozgássérült helyen csak várakozni tilos, megállni meg lehet. Vagyis ha a vezető a kocsinál van, akkor nem szabálytalan.
2014. márc. 15. 22:32
 14/14 anonim válasza:
Mi lett a vége kedves kérdező?
2017. okt. 6. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!