Megközelítőleg hány forint bírság járna azért, ha nem zebrán mennék át az úton?
A gyalogos átkelőre gondoltam, nem arra, hogy felülök egy zebrára, és átbaktatok :) :D
Bár tudom, hogy ezt ritkábban büntetik (én legalábbis eddig megúsztam), de azért érdekelne.
(5) A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs,
a) lakott területen levő főútvonalon az útkereszteződésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedő jármű megállóhelyén levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között (a járdasziget teljes hosszában),
b) egyéb helyen bárhol,
a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át.
Ha ezeket valaki megszegi, 5-50eFt helyszíni bírság, vagy 125eFt-ig terjedő pénzbírság feljelentés esetén.
Átlósan átkelni, keresztben egy útkereszteződésben......
az ugyebár 2 szabályos áthaladás leegyszerűsítése.
Vagyis egységnyi oldalú négyzet átlója mindig rövidebb, mint a két oldalának összege.
Mivel gyök kettő kisebb, mint kettő.
Lehet ragozni, de a matek ritkán érdekli a rend őreit.
(Ilyen kocka módon úsztam már meg, mert belátták, hogy éjszaka senki érdeke sem sérült.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!