A rendőrök miért nem büntetnek többet? Pl a közlekedési morál így javulna?
Sokszor hallom, ha valaki külföldre megy főként nyugatra fél a rendőrségtől és a büntetésektől. Pl egy egyszerű ellenőrzésnél mindent átnéznek, gyakran hallom, hogy még a vezető ülést is megrángatják, hogy mozog e.
Sokan panaszkodnak, hogy nagy büntetéseket kaptak és gyakran a kocsira is STOP-ot mond az ottani rendőr, azután juss haza ahogy akarsz.
Itthon meg csak azt hallom, hogy minősítik a rendőröket, mert büntetgetnek. Pedig meg sem közelíti az itteni büntetés a külföldi bírságokat arról meg nem is beszélve, hogy külföldön igazán belekötnek mindenbe, amit itthon a magyar rendőr nem is néz.
Németországban akár csukott szemmel átmehetnék a zebrán megállnak, nem tarolnak le. Belterületen meg nem száguldoznak, mint -Magyarországon. Pedig ott is tele van minden traffival, mint itthon.
Szerintem ha egy napra beengednénk az országba a Német vagy az Osztrák rendőröket, visszasírná mindenki a magyar rendőrt és büntetéseit. És külföldön is zajlik keményen a bűnözés, nagyobb mint nálunk, nem mondható az, hogy más dolguk sincs.
„ És külföldön is zajlik keményen a bűnözés, nagyobb mint nálunk, nem mondható az, hogy más dolguk sincs.”
„Pont az a baj Magyarországon, hogy az autósokat vegzálják állandóan és nem a bűnözőkkel foglalkoznak.”
Látod külföldön rosszabb a helyzet, mégis büntetnek. Nálunk is így van. De itt az a legnagyobb probléma, hogy a magyar sofőr kifejezetten szabálytalan és ezzel leterhelik a rendőrséget. Ha nem büntetnének fejetlenség lenne és sajnos foglalkozniuk kell ezzel is.
"A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad."
Jól van már, értjük, hogy a sünök pártját fogod. Elég egyszer is elmondani.
Az egyszerűen büntethető eseteket keresik. Például sebesség mérés ellopott 70-es táblánál. Egyszer lámpától indulva büntettek meg gyorshajtásért (műszaki lehetőségem sem lett volna rá), a fellebbezés stb. többe került volna...
Nem tudom itt miért nem mérnek tengelyterhelést, összsúlyt, esetleg ellenőriznek keréknyomást (igen az is lehet életveszélyes). Az ittas vezetést vajon miért veszik a gyakorlatban félvállról?
Bármely szabály annyit ér, amennyit ellenőriznek belőle. Szerintem a sebesség ellenőrzés is nagyon kevés, de hosszú ideje csak olyan helyen láttam, ahol azért voltam nagyon óvatos, mert nem értettem mit keres ott egy sebességkorlátozás.
A legnagyobb gond, hogy sok büntetés mondvacsinált, a rendőr és a rendőrség renoméja romokban.
Javaslom a kormánynak, vetessen fel rendőröket, akik folyamatosan ellenőriznék az autósokat, motorosokat (gumi profilmélység, ittasság, lámpák, kipufogó hangerő...) ehhez nem kell nagy beruházás (2 öltözet egyenruha), viszont a befektetés sokszorosát hozná vissza úgy, hogy a forgalombiztonság is javulna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!