Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrök miért nem büntetnek...

A rendőrök miért nem büntetnek többet? Pl a közlekedési morál így javulna?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom, ha valaki külföldre megy főként nyugatra fél a rendőrségtől és a büntetésektől. Pl egy egyszerű ellenőrzésnél mindent átnéznek, gyakran hallom, hogy még a vezető ülést is megrángatják, hogy mozog e.

Sokan panaszkodnak, hogy nagy büntetéseket kaptak és gyakran a kocsira is STOP-ot mond az ottani rendőr, azután juss haza ahogy akarsz.

Itthon meg csak azt hallom, hogy minősítik a rendőröket, mert büntetgetnek. Pedig meg sem közelíti az itteni büntetés a külföldi bírságokat arról meg nem is beszélve, hogy külföldön igazán belekötnek mindenbe, amit itthon a magyar rendőr nem is néz.

Németországban akár csukott szemmel átmehetnék a zebrán megállnak, nem tarolnak le. Belterületen meg nem száguldoznak, mint -Magyarországon. Pedig ott is tele van minden traffival, mint itthon.

Szerintem ha egy napra beengednénk az országba a Német vagy az Osztrák rendőröket, visszasírná mindenki a magyar rendőrt és büntetéseit. És külföldön is zajlik keményen a bűnözés, nagyobb mint nálunk, nem mondható az, hogy más dolguk sincs.

2014. ápr. 30. 15:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A gyorshajtás egy külön kategória, mert nagyon kevesen tartják be, sokan a mérési határra és tévedési ráhagyásra bazíroznak, így vígan mennek 145-el is az autópályán, úgyse készül fotó. Vagyis ha villan a vaku (ami már nincs) akkor tényleg gyorsabban ment az illető az adott ponton (pl. egy előzésnél), hiába szabálytisztelő egyébként. Vannak gyorshajtási büntetések, amik például kintfelejtett korlátozó tábláknál történnek és az aggasztóan szánalmas. Egyébként a tilosban parkolás és egyéb forgalmat akadályozó vagy veszélyeztető büntetések van akire hatnak, van akire egyáltalán nem, mindenesetre a rendőrség így majdnem önfentartó tud lenni és az nem nagy baj.
2014. máj. 1. 10:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Hatalmas probléma nálunk hogy az emberek többsége egyáltalán nem veszi figyelembe a közlekedési táblákat, nem tartja be a Kressz szabályait és csúnyán fogalmazva megy mint a birka! Aki azt mondja hogy teljesen feleslegesek a büntetések, annak azt javaslom hogy álljon félre 10 percre egy forgalmas kereszteződés közelében és nézze hogy közlekednek az emberek. Tegnap esti szolgálatom során felfigyeltem hogy egy hatalmas fekete lesötétített jármű parkolt le a 'zebrára'. Felhívtam az úr figyelmét hogy szabálysértést követ el és illedelmesen megkértem hogy álljon el. Persze nem tettszett neki és rögtön előhozakodott hogy ő a méltán híres 100 tagú cigányzenekar tagja, és engedjem már meg neki hogy egy órára ott parkoljon, mert ő nem akárki. Miután ismét felszólítottam előhozakodott azzal hogy milyen embertelen módon viselkedem és hogy nincs bennem együttérzés hogy ő nem tud hol parkolni. Én erre csak annyit tudok mondani hogy aki szándékosan követi el a szabálysértést nem pedig tévedésből vagy figyelmetlenségből ne várjon tőlem semmilyen együttérzést. Kérdezem én hogy a felháborodott emberekből hol az együttérzés mikor akadályozzák a gyalogosok közlekedését, vagy a mozgáskorlátozott részére fenntartott parkolóba állnak be, vagy majdnem elütik a gyalogost az átkelőhelyen? Tudom hogy sok embernek nem fog tetszeni ez a hozzászólásom, de a közlekedés egy olyan 'játék' ahol be kell tartani a szabályokat.
2014. máj. 4. 11:06
 13/14 anonim ***** válasza:
A rendőrök csak azokat merik bírságolni akiktől nem félnek, nagy fekete ablakú terepjárót kell venni akkor még kezet is csókolnak, és sűrű bocsánat kérések közepette fognak elkullogni.
2014. máj. 9. 21:53
 14/14 anonim válasza:

Sajnos a magyar kozlekedok mentalitasaval nagy baj van.

Amig allando szitkozodas kapkodas rosszindulatu irigyseg van az emberekben, mig a sebesseg hatarok fityet hanyasa megy addig valtozas kizart.Itt Nemetbe tenyleg jo kozlekedni mert nyugottak betartva a szabalyt kozlekednek.

Othon meg sokan azt hiszik hogy a 30 tabla min sebesseget jelenti

Legutobb egy ilyen tablänal rank dudältak mert miert is nem haladunk/villamos megallo gyalogosatkelo hely volt ott/

Nagy tevedes aki azt hiszi hogy egy bmw mercis sert tobb szabalyt.

Legrosszabbak a kis olcso autok pld suzuki.

Nem bantanam oket de sajna igaz.

Regenyt lehetne irni errol de semmi ertelme.

Mig a felfogas nem valtozik gyokeresen nem lessz valtozas.

Sajnos a birsagoknak nincs vissza tarto ereje.

2014. máj. 12. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!