Ha kamerázom a "várost" és felveszek "véletlenül" egy közlekedési szabálytalanságot és elküldöm a rendőrségnek csinálnak valamit?
Igen. Főleg, ha látszik az arca.
A közigazgatási eljárásban meg nem is kell videó. Ott az üzembentartó kapja a büntetést, ha nem fizet kivonják a gk-t a forgalomból.
NYUGODTAN CSINÁLHATOD, MEGÉRDEMLI A LEGTÖBB EMBER :_)
He-he!!
Ez jó ötlet! Kipróbálom.
Nem vagyok benne biztos, de szerintem nem szabad közterületet rögzíteni!
Nálunk, kisvárosban a térfigyelő kamerát élőben nézheti a polgárőr egyedül, de a felvételt visszanézni már csak rendőr, vagy jegyző jelenlétében lehet!
"Nem vagyok benne biztos, de szerintem nem szabad közterületet rögzíteni! "
Akkor tiltva lennének az autóba szerelhető kamerák.
" "Nem vagyok benne biztos, de szerintem nem szabad közterületet rögzíteni! " "
A szándékos térfigyelést, ha az a célod az tiltott. De egyébként a várost a környezetet lehet kamerázni.... Ebbe pedig bele-bele akadhat egy-két dolog
NEM KELL TANÚSKODNI!
Nem is kell névvel feladni a videót. A rendőrségnek meg kötelessége reagálni minden bejelentésre.
Sok helyen pl. lakótelepeken kamerázzák a motorosokat, hogy mit művelnek meg a részeg fiatalokat a játszótéren. Ez sem tiltott, mert bizonyítékot szerzel.
Dél -Koreaban hivatásos feljelentők vannak. Ilyesmivel szép pénzt lehet keresni.
Én benne lennék, nincs elég rendőr. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!