Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A közutakon a rendőrök miért...

A közutakon a rendőrök miért csak az átlagos, lepusztult régi tragacs autókat állítják meg igazoltatni?

Figyelt kérdés

Majd pont azokban fog bűnöző utazni, szerintem is. Arra hajtanak, hogy le van járva a műszaki, vagy valamit találnak amiért lehet büntetni?

Nekem is régi szarom van és eddig több mint 30-szor állítottak meg 4 év alatt.

Full luxusautót még egyszer se láttam, hogy megállítotak volna igazoltatni.

2014. aug. 28. 18:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
65%

Ennek több oka is van, egy középosztályos családi vagy luxus autót valószínű egy családapuka vezet, akinél minden rendben van, maximum a vezetői engedélyét nem viszi magával, azzal meg nem foglalkozunk. Valószínű nem ittas, és mindene rendben van.

Egy szakadt autónál több eséllyel lehet belefutni ittas járművetésbe, vagy olyan dolgok szállításába, amik lopottak, vagy a jármű átíratásával valami gond van, vagy ki van vonva a forgalomból a jármű.

Nekem 10 éves az autóm, minden rendbe van vele, és más megyében ha járok, engem is meg szoktak állítani a kollégák. Én nem lobogtatom a szolgálati igazolványt, hanem odaadok mindent, úgy is csak ír egy igazoltatólapot, és megyek tovább. A megállításnak az nem örül, akinek van félnivalója. Akinek van félnivalója, az meg meg is érdemli.

2014. aug. 29. 19:21
 12/27 anonim ***** válasza:
60%
11, ha te télleg rendőr vagy és nálatok komolyan ez a felfogás, akkor ne csodálkozzanak a rend őrei, hogy a köznép és az autósok utálják őket.
2014. aug. 31. 20:45
 13/27 anonim ***** válasza:
63%

Mit jelent az, hogy komolyan ez a felfogás?

Ez nem felfogás, hanem tapasztalat, kivétel mindig van.

Nálunk a cigányok Ladákkal és régi leharcolt gépekkel mennek "mangeszolni", és rengeteg ilyet kapcsoltunk már le közúton. Épp most volt térségünkben felderítés egy több milliós lopásos ügyben, közúton lett megcsípve Ladával.

Én pont leszarom ki, mennyire utál, én szeretem jól végezni a dolgom, és vannak olyan emberek akik nem utálnak, hanem megköszönik a munkámat, az ő véleményük többet is ér nekem, mert személyes a viszony, nem vérpistike véleményére adok a világhálón.

2014. szept. 1. 08:42
 14/27 anonim ***** válasza:
60%

"egy középosztályos családi vagy luxus autót valószínű egy családapuka vezet, akinél minden rendben van, maximum a vezetői engedélyét nem viszi magával, azzal meg nem foglalkozunk. Valószínű nem ittas, és mindene rendben van.

Egy szakadt autónál több eséllyel lehet belefutni ittas járművetésbe, vagy olyan dolgok szállításába, amik lopottak, vagy a jármű átíratásával valami gond van, vagy ki van vonva a forgalomból a jármű."

Főleg a szöveg 2. része "tetszik". Statisztikát is vezettek erről? Lelkiismeretes rendőrt én még egy darabot nem láttam, a legtöbb csak dögkeselyű! A nyalizós dicséreteidre igazán büszke lehetsz, attól még ugyan úgy utálni fognak a hátad mögött...

2014. szept. 1. 12:33
 15/27 anonim ***** válasza:
Te is büszke lehetsz a véleményedre, megtarthattad volna magadnak te dögkeselyű.
2014. szept. 1. 14:15
 16/27 anonim ***** válasza:
37%
Bucsek, írjál végrendeletet, és mindenedet hagyd Problem-re. Az ilyen hülyékre ugyanis mindent rá kell hagyni.
2014. szept. 2. 07:25
 17/27 anonim ***** válasza:
54%

Tán csak nem 1 kolléga? Rendőr a rendőrt megvédi az interneten beszólogató kis "hülyétől"?! Ez a kis eszmecsere már rég nem is (lenne) esedékes, ha egy másik csökkent szellemi képességű (feltehetően szintén rendőr - igen acciojuli , rólad van szó!) bele nem szólt volna ebbe a traccspartiba, de most már csak leírom, ami az előző alkalommal lemaradt.

- "... maximum a vezetői engedélyét nem viszi magával, azzal meg nem foglalkozunk."

-"én szeretem jól végezni a dolgom"

Szerintem ez a 2 mondat baromi ellentmondásos. Akinél nincs jogsi ugyan úgy szabálysértést követ el, mint az a biciklis, akin nincs láthatósági mellény. Apropó biciklisek, ha náluk van valami hiány (lámpa, mellény, csengő..stb), akkor őket már felajzva vágjátok meg több ezer FT-ra! Tudom én hogy erre izgultok. Ezek után ő azt vallja, hogy szereti a dolgát jól végezni. Hát komám, a WC-n ülve lehet hogy jól végzed a dolgod, de hogy a munkahelyeden ILYEN MENTALITÁSSAL nem, az tuti. De ne vedd magadra, végül is fejétől bűzlik a hal, vagyis a kapitányság.

A "dögkeselyűs" metaforámat viszont úgy látom felvetted. Na se baj, már rájöttem hogy miért. Az ellentmondásos írásodból kiderült még sem vagy te annyira lelkiismeretes. Abból pedig hogy engem ismételsz, azt szűrtem le, hogy eszes se nagyon, mert még önálló gondolatod sincs.

acciojuli

Amúgy köszi a végrendeletes ötletet. Főleg azt a sok személyes "elismerést" szeretném, ha rám hagyná. Úgy is régen szidták már az anyámat. ;)

2014. szept. 2. 12:56
 18/27 anonim válasza:

A cigányok nem luxusautóban fogják vinni a lopott vasat-

ráadásul még raszista is XD BUCSEK BUKTA XD

2014. szept. 2. 16:42
 19/27 anonim ***** válasza:
53%

Nem ellentmondásos, csak buta vagy, hogy megértsd.

Mindkettő szabálysértés, nem a két szabálysértés között van különbség, hanem az emberek hozzáállásában.

Ismétlem: általában mindig rendben van a normális megjelenésű családi autó, mert akit benne megállítok, az általában becsületes, illedelmes, tisztelettudó szokott lenni, és látni egy emberen mikor dolgozik, és megy haza a családjához, és nem úgy néz a rendőrre, hogy kapdbeafaszomminekállítaszmeg. Őket figyelmeztetem, hiszen az is egy szankció.

Van aki kívánja a bírságot, mint te, akin a gyűlölet minden cseppje látszik mikor a rendőr meg meri állítani ő méltóságát. Imádom, mikor még hangot is ad az ostoba általánosítgatásának, és vulgáris szavakkal még becsmérel is. Az ilyennek öröm bírságot adni.

Aki a társas szabályok alapjaira nem ad, nem adja meg a tiszteletet, az nyugodtan csodálkozhat, és nyugodtan kürtölheti, hogy a rendőr szét bírságolja. Tudod miért? Mert leszarom. Ha nem tanultad meg a szüleidtől, akkor majd a pénzbírságok megtanítanak, vagy hogy ha nem, akkor legalább én megnyugszom.

Rengeteg ember betartja a szabályokat, vagy legalább igyekeznek, és ők nem fröcsögnek az interneten, mert nincsenek megbírságolva. Majd kinövöd a kamaszkori vérpistike stílust, és megérted miről beszélek, addig csak a lepontozás marad neked. :)

2014. szept. 2. 21:43
 20/27 anonim ***** válasza:
30%
Nem Problem, nem vagyok rendőr. Mindössze egy törvény- (tisztelőnek nem mondanám magam) betartó polgár vagyok, aki nem a mumust látja a rendőrben, hanem a hátvédet. Szeretem az ilyen magadfajta emberkéket. Tipikusan az a fajta, akit a "hülye" tanár megbuktat, a "hülye" BKV ellenőr leszállít, és a "hülye" rendőr megbüntet.
2014. szept. 3. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!