Tegnap este megtámadták, mit tudnék tenni?
Legközelebb hívd a rendőrséget.
Amint értesítetted őket, egyből vedd elő a telefonodat, vagy valami kütyüt, amivel jó minőségű videót tudsz csinálni, és kezd el felvenni a dolgokat.
Ha ezt nem tudod, akkor minimum fényképet csinálj róluk.
Ezt sajnos elszalasztottad most, de tanulj belőle, és legközelebb ne legyen ilyen.
Sajnos már voltam mindkét szituációban.
Volt egy bejelentő, aki elmondja, hogy betuszkoltak egy lányt az autóba, ő meg üvöltött, hogy segítség. Mentünk 170-el, fél órán belül 30 rendőr volt ott. 2 óra után megtaláltuk, kiderült, csak hülyéskedtek, jó kör volt...
Én azt mondom, ha valaki bajban van, és segítséget kér, akkor hívj segítséget, a valódiság kiderítése nem a te feladatod, de a segítség kötelességed és elvárható. Nagyon sok negatív tapasztalatom van sajnos a a magyar közömbösségről. Például életerős emberek végignéznek rablásokat, lopást aminek az elkövetője vaságyastól 40kg.
Ne akarj ezek közé tartozni. Senki nem fogja kérdezni, hogy hány éves vagy egy ilyen esetnél.
Sajnos azt látom, hogy a szolgálaton kívüli rendőrök, tűzoltók és más hivatásosok illetve pár rendes kivételével, mindenki inkább elfordul, elmegy, közömbös, pedig büntethető a segítség elmulasztása.
Én jelen esetben azt tanácsolom, hogy menjetek be a szülőddel a helyi rendőri szervhez, és mondjátok el, hogy mit láttál. Mond, hogy láttad már korábban is, hogy néz ki stb. Ha volt ilyen, akkor a szülő biztosan bejelentette már, bármi is történt a lánnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!