Érdemes feljelenteni?
Sajnos elég gyenge büntetés a 100 000 Ft..de egy ilyen kiadásnak senki nem örülne,főleg nem ilyesmi miatt. Jobb lenne,ha ezért börtönbe zárnák vagy inkább milliós lenne az a büntetés.
Ha névtelen bejelentést teszek,mondjuk úgy,hogy feltételezéseim szerint!.. akkor lépnek az ügyben?..(mert 90%-ban ugy tudom,hogy nincs jogosítványa meg nem is jár kreszre meg semmi ilyesmi,szóval szerintem biztos,hogy nincs jogosítványa,vagy max valami vásárolt hamis, nem tudom biztosra,de törvényesen biztos,hogy nincs jogosítványa) a nevét, lakcímét az autót és rendszámát elmondom az elég? Ha névtelen feljelentést teszek nem kerülhet nyilvánosságra sehogy sem a nevem vagy én lakcímem?
Sajnos te nem tudod feljelenteni, csak bejelenteni, hogy engedély nélkül autózik. Csak hivatalból rendőr tehet feljelentést.
Helyszín bírság esetén 45eFt fix, ha feljelentik, akkor 90eFt a bírság, ez is fix. Közmunkán ledolgozható, elzárásra átváltoztatható 5000/nap.
Ha feljelentik, akkor eltiltást is kap mellé, és akkor második alkalommal már eltiltás miatt őrizetbe vehető 30 napra is akár.
Nem fog az én lelkemen száradni,mivel nem csak én tudok erről,hanem még jó sokan..
Egyébként 2 kocsival jár! ( ma is láttam). Ugyan úgy jogosítvány nélkül!
Illetve az egyiken nem is az eredeti rendszám van,hanem egy másiké,ami ki lett vonva a forgalomból egy törött kocsiról lett rá téve .. (vagy valami ilyesmi ezt pontosan nem tudom) de szerintem ez sem törvényes úton lett megoldva,sőt biztos is..csak úgy át lett téve a rendszám vagy nem is tudom és így az átírás megspórolva. Valami ilyesmi van az biztos! Az egyik autón nem a valódi rendszáma van. Ez a lényeg tömören. Így 2 autóból van úgymond 1. Vagy 2 autónak ugyan az a rendszáma :D ezt nem tudom pontosan. Emiatt is kapna büntetést úgy gondolom,de az sem lesz sok igaz?
Ha újra látom,akkor felírom a rendszámot,mert csak félig tudom az meg kevés.. ha nem is a héten..de akkor a legkésőbb jövőhéten el intézem őt. Aztán írok,hogy mit mondtak,mit tesznek ez ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!