Eléggé aggódóm! 17 éves vagyok és kb.1 hónapja a Tescoban beleittam egy üdítőbe és visszatettem a polcra! A helyszínen beismertem és kifizettem az árut! Az okozott kár 301 forint! Mire számítsak?
Figyelt kérdés
Most jött a levél egy adatvédelmi nyilatkozattal amit 8 napon belül vissza kell küldenem! Soha nem volt ilyen esetem! Aznap szakított velem a barátnőm és emiatt nagyon kivoltam.. olyan: "nem érdekel semmi" hangulatom volt! Bár tudom,hogy ez nem mentség! A pénzbírságtól nagyon félek mert anyagilag nem állunk valami jól és a dolgot is nagyon megbántam! Mi lesz szerintetek?2010. jan. 5. 19:18
1/44 anonim válasza:
Tudod mivel kifizetted utána az árut és beismerted ezért ez tevékeny megbánásnak számít, és még 18 sem vagy, továbbá az összeg nem haladja meg a szabálysértési összeghatárt. Nemhiszem hogy akármi is lenne belőle. Ne aggódj! Legközelebb meg ne ismerd el és menj el :D enyniért a rendőr se jön ki :D
3/44 anonim válasza:
eggyetértek semmi bajod nem lessz :) amugy az elsö válaszolonak már nem tom miota eltünt a 20ezer ft os szabálysértési határ :) nah de egy a lényeg emiatt ne idegedkedj :)
5/44 A kérdező kommentje:
A válaszokat köszönöm! Kivéve az utolsónak! Legközelebb lécci a kérdésre válaszolj ;)
2010. jan. 5. 21:28
6/44 anonim válasza:
Utolsó komment= Lófsz a valagodba! Remélem ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor Téged tényleg megbsznak.
Kérdést feltevőnek:
Én úgy tudom, hogy 2000 Ft alatt nem foglalkozik vele a rendőrség. (Semennyire!)
De ha meg kukacoskodnak, meg bíróság, meg egyéb ilyen szarokat akarnak a nyakadba varrni, akkor egy jó ügyvéddel akár még nyerhetsz is rajta XD
(ez utóbbi rész poénnak lett szánva, de 301 Ft??? Lóf... a seggébe, aki ilyen miatt genyózik Veled.
Másrészt meg max szüleidet büntethetnék (amit mégegyszer mondok: nem tartom valószínűnek), mivel nem vagy nagykorú és büntethető.
7/44 kalmangabor válasza:
Először is: mivel kifizetted, olyan, mintha beleivás nélkül megvetted volna. Másodszor: 20.000,- Ft a szabálysértési összeghatár. Alatta a jegyző jár el szabálysértés miatt, felette a bíróságra tartozik. Harmadszor: ha fiatalkorú az elkövető, az ő cselekménye miatt a szülőt nem büntetik.
8/44 anonim válasza:
csak tudnám miért kellett beleinnod? Remélem elkaptál valamit....
9/44 anonim válasza:
mármint értem, hogy anyagilag nem álltok jól, de most az-az egy-két korty megérte neked? Legalább loptad volna el az egészed b@zdmeg.... Istenem....
10/44 anonim válasza:
Hagyjad már ezt a megélhetési bűnözést meg hogy nem volt pénzem.
Bemész a mosdóba és iszol CSAPVIZET kisfiam.
DE nem LOPSZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!