A rendőri testnevelés milyen?
Gondolom csaj vagy! Hát manapság nem kritérium..ez sem..
(mármint a fizikai erőnlét és a cooper-teszt)
Ne aggódj, szertorna nincs a testnevelés órákon.
Az RTF-en (most már NKE-RTK) úgy volt, hogy az első évben gimnasztikai jellegű illetve erőnléti edzések, második évben önvédelem, 5. félévben pedig megint gimnasztikai és erőnléti.
Elsőnek!
Van fizikai kritérium, max. a küszöb alacsony. Egy egészséges ember, aki mondjuk hetente egyszer sportol, lazán megcsinálja. Ami alapvetően nem baj, csak minden más területen alacsony a küszöb. :)
Gábor!
A kritérium valóban alacsony. Kerülj be úgy, mint én anno, mikor tizenháromszoros túljelentkezés volt. Nem a minimum pontokon múlt, hanem azon, hogy minden felvételi gyakorlaton minimum 20 pontod legyen, hogy egy erős műveltségi tesztel bekerülj. Most én is azt mondom, hogy valahogy hígult a felvételi, de azért azt mondani, hogy a kritérium alacsony, az bagatel.
Csináld meg egymás után ezeket:
30mp alatt 35 fekvőtámasz
73mp függeszkedés
25db fekve nyomás 60kg-al
4*10 méter ingafutás 8.8 mp alatt
2.5m távolugrás
1perc alatt 55 felülés
7p35mp 2000m futás
Ha mindent sikerül egymás után maximum pontra megcsinálni akkor szólj!
Egyébként nekünk a testnevelés oktatónk egy állat volt RSZKI-ban. Első évben csak erőnléti felkészítés volt, komolyan vért izzadtunk, azóta kirúgták :)
Volt olyan nap, hogy 30km-t lefutottunk, ebben volt békaügetés, kúszás, a társaddal a hátadon, másnap már csak 8-an voltak bakancsban a 25 fős szakaszban, mert akkorára megduzzadt a lábad, meg hólyagos lett, hogy nem ment rá a bakancs. Nekem tetszett, főleg a kollektív szívatás elve, összekovácsolta a csapatot. Ha valaki kidöglött futás közben, és kiállt a szakaszalakzatból, akkor a hibázó nézte, hogy a többit megszívatja az oktató.
Volt, hogy gödröt ásattak velünk, de tényleg minden amit el tudsz képzelni. Fél év után engedték meg, hogy bakancsban egy kicsit focizzunk. Ennek az iskolának, és a rendőri hivatáshoz nem úgy kell hozzáállni, hogy ezt meg azt nem szeretem. Meg kell csinálni, mert azt mondják. A testnevelés oktatónk mindig énekelte, hogy "csak az jöjjön aki bírja, aki végigcsinálja, el lehet menni most is". Igaza volt, ezt vállaltad, küzdj érte. A 25 főből 7 adta fel az iskolát. Az a 25 fő 325 főből lett kiválogatva sac/kb.
Nálunk az első év volt erőnlét növelés, utána felvételi követelmények ismételgetése vizsgára, utána önvédelem, box, földharc, taktikai ház simulation fegyverezés, kényszerítő eszközök használata.
Bucsek!
Én is ott végeztem, nem is olyan rég. Az alacsonyat arra értettem, hogy ma már nem az van, hogy minimum húsz pont / feladat, hanem minimum 1. Meg a 100 pontból (amikor én felvételiztem, akkor asszem ennyi volt a max.) szedj össze 60 pontot). Azért a 60% szerintem alacsony. Még betegen is teljesítettem. És ezek nem olyan feladatok, amik kifejezetten megerőltetőek lennének, tehát kvázi nem feltétel, hogy a rendőr egy erős átlagnál jobb erőnléttel bírjon.
Egyébként meg én is úgy gondolom, hogy valahol ott lenne a fizikai kiképzés, amiket Te írsz. Kicsit katonai stílusú beütése van, ami azért nem egészen ugyanaz, mint a rendőr. De akiket ma felvesznek, szerinted mennyien bírnák? Van, akinek már az probléma, hogy egy helyben kell állnia... Na de ezt hagyjuk! :)
Szekrényugrás olyan formában volt, hogy a legfelső részét levették és a felett kellett páros lábbal ugrálni. Kifejezetten szertorna nem volt.
Bukfenc volt. Minden formában, amit el tudsz képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!