Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Melyik keres jobban ( rendőrsé...

Melyik keres jobban ( rendőrség )?

Figyelt kérdés

Mindenből vegyünk egy kezdőt, azaz "zöldfülűt".

Rendőr járőr - közterületis

T.E.K. - N.A.V. alkalmazott

Melyiknek van veszélyesebb munkája ( T.E.K. vagy N.A.V. )?

2014. márc. 17. 23:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"amikben tettem feljelentést, és semmi nem történik."

>>> igaz, milyen dühítő? én is tettem ilyet, én is tudok ilyesmikről, most legyen az akár az általad említett orvosos bűncselekmény vagy akár ha rendőr ellen tettem, lényeg h ezek szerint te magad is látod, milyen szépen el lehet tüntetni egy feljelentést. akkor tehát mi a megoldás? van javaslatod, ami célra is vezetne?

2014. márc. 25. 22:24
 12/18 anonim ***** válasza:

A javaslatom a jogegyenlőség.

Ez vonatkozzon a politikusokra is, és mindenkire, aki a magyar területen él.

Ne legyenek irreálisan magas fizetések, és mindenki meg tudjon élni a keresetéből. Ez az alapja mindennek.

Azért reagáltam így, mert egyesek szerint a rendőr tehet mindenről, csak a rendőrségnél létezik korrupció, csak ő szedheti meg magát pénzzel, és különben is mit képzelnek magukról. Akik így vélekednek egyszerűen nem tudnak gondolkozni. Nem látják azt a jogtiprást, amit a rendőrök szenvednek el. De! Ezek az emberek vannak a legjobban felháborodva, hogy miért vannak szabadlábon a bűnözők, miért tehetetlenek a rendőrök sok esetben.

Azért, mert mára a rendőrök jogai, akik a törvény betartatói kevesebb joggal rendelkeznek mint egy átlag állampolgár. Minden mondvacsinált hülyeséggel jelentgetnek fel az állampolgárok. Megtehetik, de nekem pl időt és energiát kell spórolni, hogy kiálljak az igazamért.

Mindez azért van, mert túl liberális lett a világ, sokan szabadon megtehetnek bármit, valaki pedig nem.

Szerintem ne offuljuk szét ezt a topicot, ha beszélgetni akarsz, írj privátot.

2014. márc. 25. 22:43
 13/18 A kérdező kommentje:
Pedig engem érdekelne. Sajnos csak reggel-este tudok fent lenni, de ahogy olvasom egyre érdekesebb. Egyébként egy ötlet, aminek a kérdéshez semmi köze: a közúti büntetéseket ( pl.: gyorshajtás ) miért nem lehet úgy megoldani, mint valamelyik északi országban ( svédország / finnország / norvégia, de nem akarok hülyeséget mondani ), hogy % alapján megy a büntetés? Az a szegényeknek is jobb lenne ( pl. keres 90 000 Ft-ot és nem 60 000 Ft-ra büntetik meg, hanem 30% ) és a gazdagabbak is komolyan vennék ( pl. aki keres 1 000 000 Ft-ot, az meg sem érzi a 60 000 Ft-os csekket, de ha arra mondják a 30%-ot az már valami ).
2014. márc. 25. 23:04
 14/18 anonim ***** válasza:

Az ötlet nem rossz kérdező, egyet is értenék veled, ha nem magyarországon élnénk.

A feketemunka hazájában, ahol inkább zsebbe adják a pénzt, mint, hogy járulékokat kelljen fizetni, egy ilyen országban, hogy valósítható meg?

Akinek nincs bejelentett munkahelye, illetve pont a szociális segély sem számít keresetnek, akkor megint csak a tisztességes ember szívna.

Számomra ilyen a biztonsági öv használata, én mindenkire rábíznám, hogy használja-e, mert senkit nem veszélyeztet vele, és nekem mindegy, hogy azért hal meg, mert felelőtlen volt, és nem kötötte be. Pont ezért én nem szoktam foglalkozni vele, és büntetni érte. Szólni, viszont szólok érte, hogyha már kötelező, akkor tiszteljen meg azzal, hogy maga elé húzza, vagy beköti ha meglát. Én ezt is egyfajta megtisztelésnek veszem, hogy nem megyek az étterembe sem papucsba, mert nem illik.

A gyorshajtás az egyik vezető ok a közlekedési baleseteknél, szerintem, rendjén vannak a büntetések, és megfelelő rés van adva, hogy ne lehessen egy gázfröccsre ráfogni.

2014. márc. 25. 23:17
 15/18 pikpakpukpik ***** válasza:
93%
Egyértelműen a TEK alkalmazottnak a legveszélyesebb, ha csak az ipari alpinista munkáját nézzük, az már önmagában is veszélyes, fegyveresekért alapból mennek, amíg a járőr a munkája során ha pár fegyveressel ha találkozik akkor sokat mondok.Nagy részét a járőrök munkájának inkább a családi botrányok teszik ki meg a közlekedési szabálysértők büntetése(ettől még nem egy életbiztosítás persze).Meg persze a TEK-hez aktív rendőrök mentek akik már voltak járőrök, nyomozók,stb. és csak azok lehetnek ott akik példás rendőrök voltak azelőtt és fedhetetlenek, alkalmasak minden téren erre a feladatra.Divatból ne szapuljátok az olyan embereket akik az életüket adnák ha titeket túszul ejtenének!Nem lehet ezeket a munkaköröket összehasonlítani igazságosan.
2014. jún. 11. 16:49
 16/18 anonim ***** válasza:
70%

pikpakpukpik!

Látszik, hogy nem tapasztalatból beszélsz, hanem mint egy külső szemlélő, véleményt írsz le.

Egy TEK-es készül a bevetésre, tudják operatív munka révén, hogy kivel és mivel fog szembe találkozni, illetve 30-an mennek be, és a ruhájuk is ennek megfelelően van kialakítva.

Hidd el nekem, hogy sokkal rosszabb bemenni ingben egy olyan helyre, ahol azt sem tudod hányan vannak, mivel fogadnak egy ismeretlen környezetben. Tudom, mert átéltem már néhány szoros helyzetet, hogy nekem néha muszáj jó döntést hoznom, mert nincs 29 kolléga aki megvéd! Nem kell ahhoz lőfegyver, hogy megegyenek reggelire!

2014. jún. 11. 21:56
 17/18 pikpakpukpik ***** válasza:
96%

Ki kell hogy ábrándítsalak Bucsek, sajnos még nem lehettél túl sok komoly helyzetben.Először is hova mennek be 30-an? Be sem férnének a családi házba. A másik , honnan tudod hogy jó infókat kapnak és pontosakat? Nem tudom neked mi számít komoly helyzetnek, de nem vagy véletlenül polgárőr?

Mármint nem akarom megbántani a polgárőröket :) ! Személyesen ismerek járőröket , első kézből tudom hogy alig van komoly helyzet, a hírekben hallani egy-két dologról de oszd szét kb. 40.000 rendőrre és meglátod az 1 főre eső arányt a komoly helyzetekből!A családi balhékat ne vedd annak, amikor ismeretlen házba valóban nem tudod melyik szobába keménykedik részegen az ember.

2014. jún. 11. 22:03
 18/18 pikpakpukpik ***** válasza:
Egyvalamit nem értek, ha esetleg komoly bűnöző elfogása, vagy túszhelyzet merül fel, miért nem az egy szál ingbe levő "egyedül is faszagyereket" küldik ki!Ezek az emberek előtte ugyanúgy más rendőri feladatokat láttak el. Ide azért jön az ember mert kihívásra vágyik, nem csak a közlekedési szabálysértőket vadászni, mert épp kell a statisztika.Hagyjuk már a népmeséket.Ahol lakom négyen nem tudtak megbilincselni egy félnótást, én segítettem nekik, és még csak hivatalos személy elleni erőszak sem lett, pedig nekilökte az egyiket a kerítésnek és vérzett a rendőr keze.Négyen nem tudták lereagálni annyira gyorsan gondolkoztak mind a négyen :)
2014. jún. 11. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!