Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrség letudja úgy hallgatn...

Rendőrség letudja úgy hallgatni a telefonbeszélgetést, hogy azt később kinyomtatott formátumban eléd rakják, és látod hogy pl: 2 hónappal ezelőtt xy nal mit beszéltél szóról szóra a telefonban?

Figyelt kérdés
Vagy csak a híváslistát tudják megnézni? Pl: hogy milyen telefonszámokat hívtam, mennyi ideig tartott a beszélgetés, és mikor....?

2014. márc. 17. 19:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, h le, de ahhoz bírói engedély kell.

A bíró meg a semmire nem írja alá, hanem "alapos gyanú" kell.

Tehát azért mert elmondod a telefonba, h elloptál egy kiló párizsit nem fognak rád állni és telefonbeszélgetéssel bizonyítani:D

2014. márc. 17. 19:48
 2/11 anonim ***** válasza:

Keresett bűnöző vagy?

Mert akkor lehet hogy van engedélyük.

2014. márc. 17. 19:57
 3/11 anonim ***** válasza:
A beszèlgetèseket tudják rögzíteni, majd egy írnok legèpeli.
2014. márc. 17. 20:18
 4/11 anonim ***** válasza:

Összeesküvés elmélet szerint mindent tárolnak átmenetileg... Ilyen puffertároló működtetése nem lenne jogszerű, de szerintem haszna is elhanyagolható.

Híváslistán kívül esetleg a cellainformációk lekérhetőek (de ebben nem vagyok biztos). Az is terhelő lehet, hol tartózkodott a gyanúsított.

2014. márc. 17. 21:42
 5/11 anonim ***** válasza:
A cellainformációk (tartózkodási hely) ès a híváslista 5 èvig lekèrhető. Egyes esetekben, ha a konkrèt hívás hosszát reklamálod, hosszú pereskedès után meghallgathatod
2014. márc. 18. 06:31
 6/11 anonim ***** válasza:
A válasz röviden: igen.
2014. márc. 18. 08:20
 7/11 anonim ***** válasza:

A rendőrség bűnüldözői érdekből a híváslistát lekérheti, illetve, hogy az adott telefon melyik toronyhoz csatlakozott.

A lehallgatás, mint korábban írták bírói engedély köteles, de csak a titkosszolgálat hatáskörébe tartozik, és nem a rendőrségébe.

2014. márc. 18. 13:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Összefoglalva:

Lehetősège van, joga nincs

2014. márc. 19. 15:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászólónak:

Pont fordítva: joga van, lehetősége nincs. (a Rendőrség kérvényezheti adott személy telefonbeszélgetésének lehallgatását, de nincsenek meg a technikai hátterei, mivel az a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak van csak.)

2014. márc. 20. 20:59
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
igen, nincs ebben semmi nehézség. és ne az amerikai filmekből induljatok ki, hogy a bírót hetekig győzködi a rendőr kellő bizonyítékokkal, mire megkapja az engedélyt a lehallgatásra! nálunk megy ez abszolút feketén is, bírói engedély nélkül is, ne ringassátok magatokat álmokban!
2014. márc. 24. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!