Rendőrség letudja úgy hallgatni a telefonbeszélgetést, hogy azt később kinyomtatott formátumban eléd rakják, és látod hogy pl: 2 hónappal ezelőtt xy nal mit beszéltél szóról szóra a telefonban?
Én úgy tudom, h le, de ahhoz bírói engedély kell.
A bíró meg a semmire nem írja alá, hanem "alapos gyanú" kell.
Tehát azért mert elmondod a telefonba, h elloptál egy kiló párizsit nem fognak rád állni és telefonbeszélgetéssel bizonyítani:D
Keresett bűnöző vagy?
Mert akkor lehet hogy van engedélyük.
Összeesküvés elmélet szerint mindent tárolnak átmenetileg... Ilyen puffertároló működtetése nem lenne jogszerű, de szerintem haszna is elhanyagolható.
Híváslistán kívül esetleg a cellainformációk lekérhetőek (de ebben nem vagyok biztos). Az is terhelő lehet, hol tartózkodott a gyanúsított.
A rendőrség bűnüldözői érdekből a híváslistát lekérheti, illetve, hogy az adott telefon melyik toronyhoz csatlakozott.
A lehallgatás, mint korábban írták bírói engedély köteles, de csak a titkosszolgálat hatáskörébe tartozik, és nem a rendőrségébe.
Összefoglalva:
Lehetősège van, joga nincs
Utolsó hozzászólónak:
Pont fordítva: joga van, lehetősége nincs. (a Rendőrség kérvényezheti adott személy telefonbeszélgetésének lehallgatását, de nincsenek meg a technikai hátterei, mivel az a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak van csak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!