Tomdee kérdése:
Házkutatás, avagy lefoglalják-e vagy sem?
Figyelt kérdés
Tehát a sztori röviden annyi hogy bele lettem keverve egy olyan lopásos sztoriba ami már csak azért sem lehetséges mert akkor épp máshol voltam amire tanuk is vannak... ettől függetlenül a rendőrségen azt mondták hogy előfordulhat házkutatás ahol a lopott tárgyakat kereshetik. A kérdésem annyi lenne hogy ebben az esetben is foglalhatnak le számítógépet, egyéb adathordozókat mint memória kártya, cd/dvd, külső HDD? Úgy tudom csak a nyomozáshoz feltétlenül szükséges tárgyak foglalhatóak le, viszont ugye a gépen is turkálhatnak gondolom...2014. márc. 16. 11:47
1/13 anonim válasza:
a pénzt szokták elvinni és a telefont
nekem egyszer elvették a pénzem, és egyszer a motorom és egyszer a buszom
2/13 anonim válasza:
"Tudunk olyan esetről is, amikor az eredeti, nem számítógépes bűncselekmény miatti nyomozás ugyan nem hozott eredményt, de a házkutatás érintettjét a kalózszoftverei miatt végül felelősségre vonták"
A cikk kicsit másról szól, de nagyon tanulságos. Úgyhogy ha megneszelném, hogy házkutatás várható, azonnal bezsákolnám és eltakarítanám minden adathordozómat a házból.
3/13 anonim válasza:
kijöttek, mert lopták a gázolajat a telepről és nálam is keresték. petárda volt a vitrinben, kaptam 100ezer böntetést
4/13 anonim válasza:
végig járják a házad és betúrnak az ágyadba, ott hagyják a szagukat-
5/13 anonim válasza:
és folyamatosan duruzsolnak neked, hogy elveszik a házadat.
6/13 anonim válasza:
előtte direkt belelépnek a kutyaszarba, úgy jönnek, kutyaszaros cipőbe
7/13 anonim válasza:
gyerekszobába is kutatnak és a tűzhelyben is
9/13 anonim válasza:
Átnéznek mindent. Ha menet közben találnak olyan dolgot, amit nem tarthatnál akkor baj van. De ha biciklilopás miatt mennek ki nem viszik el a gépedet. De ha olyan dolog miatt mennek ki, aminél el kell, hogy vigyék a gépedet, mert azon olyan adatok vannak, ami az ügyhöz kell, akkor közben a gépeden találhatnak olyanokat, amiért megbüntetnek.
10/13 A kérdező kommentje:
Amit nekem mondtak az kb az hogy a szomszéd településen betörtek egy autó szervizbe és vittek el felniket meg gumikat. Gondolom attól hogy egy nagy rakás felni meg gumi nem nagyon rejthető el egy panel lakásban (még 1db se túlságosan) attól még minden apró zugba be akarnak nézni. Ezzel nincs gond, ha jönnek hát jöjjenek de a gépemen dolgozok nap mint nap és nem nagyon tudom nélkülözni sajnos. Ami még érdekes számomra hogy ha ilyen infójuk van akkor miért nem azonnal jönnek? Ennyi idő alatt ha "vaj lenne a fülem mögött" már az egész házat elbonthattam volna...
2014. márc. 17. 17:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!