Feljelenthetem azért a rendőröket mert ma miközbe a jobbikot kampányoltam (plakát) bevittek 3 órára?
"MIért tartok magamnál 8cm nél nagyobb kést ?"
Fegyvernek számít, bűncselekmény az utcán ezzel járkálni.
Isten ments elkezdesz a késsel hadonászni még le is lőhetek volna. A plakát ragazgatás is bűntett. Szerintem ebből simán lehet tárgyalás. Nem fogsz börtönbe kerűlni de dicséretet se várj.
ha úgy kérdeztél volna, hogy kihagyod a párt nevét, akkor hitelesebb lennél.
persze csupán véletlenül felejtetted el megemlíteni, hogy fel voltál fegyverkezve. azt még mindig nem tudni, hogy engedélyezett helyen plakátoztál-e.
"A történelmi belvárosba és a külkerületekbe raktam plakátokat"
És volt rá engedélyed? Mert ha nem, akkor szabálysértés és jó kis 30-100 ezer Ft-os bírság.
"volt nálam 2 DB vaskeresztes kész csak önvédelmi okbol"
Közbiztonságra veszélyes eszköz: szabálysértés. És 2 db? Miért? Ez a rendőröket is érdekelni fogja / érdekli. És hogyhogy vaskeresztes?
"és egy paprika spray"
Újabb közbiztonságra veszélyes eszköz.
Rossz esetben tehát bírságot kell fizetned, és az említett tárgyakat elkobozzák. A tanulság viszont nem az, hogy "hülye sünök", hanem az, hogy nem ragasztgatunk plakátot engedély nélkül, azaz nem szemetelünk, és ha már mégis, akkor nem flangálunk 3 db közbiztonságra veszélyes eszközzel, hogy tettenérés esetén legyen miért jól megbüntetni.
Mielőtt beleéled magad, hogy mártír vagy, elárulom, hogy nem mártír vagy, hanem egyszerűen hülyeséget csináltál, mert mielőtt elindultál "bevetésre", nem néztél utána, mi tilos és mit szabad. Ugye ez azért kínos, mert a jobbiknyikok elvileg a "törvényes rendért" epednek (gárda, stb.), és nem áll jól, ha jogszabályellenesen viselkednek az aktivistáik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!