Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ki teheti meg a feljelentést?

Ki teheti meg a feljelentést?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem nevezném meg az oldalt de van neki egy privát chat része. Egy ismerősömmel beszélgetni szoktam ott de ő nem tud belépni az oldalra valami miatt.Gondolom feltörhették vagy valami. A lényeg az,hogyha én ráírok valaki olvassa az üzeneteit aki nem ő.Ugyebár itt a levél titok sértés megvalósul. A kérdésem az lenne,hogy a feljelentést csak ő teheti meg vagy esetleg én is? Eleve az én üzeneteimet olvasgatja valaki.Hogyan van ez a dolog? Válaszokat előre is köszönöm.
2014. febr. 23. 10:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

először is a vétség is bűncselekmény.bűncselekmények közül megkülönböztetjük a bűntettet és a vétséget.úgy látom te kevered a bűntettet a bűncselekménnyel,a magánindítványt a magánvádas eljárással.

..ezek nem szinonímák.

mégegyszer:HA TUDOD ki az elkövető tehetsz (magánindítványos)feljelentést a rendőrségen. a rendőrség megküldi a feljelentést a bíróságnak és onnantól már MINDEN a te feladatod bizonyítás terén.magyarul: NEM nyomozzák helyetted ki, hogy ki olvassa a leveleket azt neked kell tudnod. ez olyan mintha én rágalmazás miatt tennék feljelentést(szintén magánvádas bcs) de nem tudnám megnevezni ki is rágalmazott engem.

2014. febr. 23. 18:01
 12/12 A kérdező kommentje:
Így tisztább a dolog.Köszönöm. De viszont nekem az ismerőseim közt volt olyan akinek konkrétan a fészét törték fel.Illetve megtudták a jelszót és belépegettek.Ezt a srác észrevette és bejelentést tett. Ott viszont a rendőrség kinyomozta az elkövetőt.Akkor az miért volt vagy mi a különbség?
2014. febr. 23. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!