Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ki teheti meg a feljelentést?

Ki teheti meg a feljelentést?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem nevezném meg az oldalt de van neki egy privát chat része. Egy ismerősömmel beszélgetni szoktam ott de ő nem tud belépni az oldalra valami miatt.Gondolom feltörhették vagy valami. A lényeg az,hogyha én ráírok valaki olvassa az üzeneteit aki nem ő.Ugyebár itt a levél titok sértés megvalósul. A kérdésem az lenne,hogy a feljelentést csak ő teheti meg vagy esetleg én is? Eleve az én üzeneteimet olvasgatja valaki.Hogyan van ez a dolog? Válaszokat előre is köszönöm.
2014. febr. 23. 10:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nagy ívben lefogják szarni
2014. febr. 23. 11:02
 2/12 A kérdező kommentje:

Igazság szerint el kell hogy rendeljék a nyomozást.De nem is érdekel az üzi meg semmi csak a név érdekel aki belejár a profilba.224. § (1) Aki

a) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve

b) elektronikus hírközlő hálózat útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

(3) A büntetés

a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,

b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény

jelentős érdeksérelmet okoz.

2014. febr. 23. 11:39
 3/12 anonim ***** válasza:
ez van a törvénykönyvben, de attól függetlenül nem fognak semmit se csináltatni... minden telefont belehetne háromszögelni, bemérni... de mégsem teszik , szerinted akkor egy chat felhasználóját fogják feltörni? Főleg úgy hogy nem profi hackerek dolgoznak a rendőrségnél... felejtsd el
2014. febr. 23. 11:49
 4/12 anonim ***** válasza:
Annyira felesleges feljelentést tenned... Amúgy szerintem te nem tudsz belépni.
2014. febr. 23. 11:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Ez eddig oké de sajna nem válasz a kérdésemre.Csak a profil tulaja tehetne feljelentést vagy az is akinek az üzeneteit más olvasgatja?Tudom,hogy nem egy olyan nagy dolog ez csak jogilag érdekelne a válasz.
2014. febr. 23. 14:48
 6/12 anonim ***** válasza:
mielőtt nagyon beleássuk magunkat, már ott tisztázni kéne a dolgokat hogy ha tudod hogy nem tud belépni akkor miért oda irogatsz neki....??
2014. febr. 23. 15:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Az csak olyan próba írások voltak,hogy valaki más használja e illetve hozzá fér e a profilhoz.
2014. febr. 23. 15:56
 8/12 anonim ***** válasza:
egyébként meg elárulom hogy a levéltitok sértése magánvádas bűncselekmény....azaz hatodmagával(összesen annyi magánvádas bcs van így fejből tippelve)együtt lényegesen más szabályok vonatkoznak rá. az állam nem gyakorolja a büntető monopóliumot azaz nem közvádas bűncselekmény ezért azügyész nem is foglalkozik vele. magánindítványos feljelentést kell tenned (ez még szintén jópár bűncselekményre ráillene)azonban maga a feljelentés helyettesíti a bíróságon a vádiratot. azaz akkor törvényes a vád ha többek közt tartalmazza a feljelentett személy adatait is. 1 szó mint száz ismeretlen tettes ellen nem tudsz eredményes feljelentést tenni
2014. febr. 23. 15:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy magán indítványos és vétség. Tudom mi a vétség és a bűncselekmény közt a különbség! Tudom mi a magán indítvány és tudom mi a hivatalból indítandó!Tudom,hogy a AZ EMBERI MÉLTÓSÁG ÉS EGYES ALAPVETŐ JOGOK ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK közé tartozik!Tudom hogy nagy ívbe leszarják ha megtehetik.De ha valaki az alapkérdésemre is tudná a választ megköszönném.
2014. febr. 23. 16:18
 10/12 A kérdező kommentje:
Én is megtehetem vagy csak az account tulaja?
2014. febr. 23. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!