Az életemet mentheti meg a válasz! Ha valakit elítélnek felfüggesztettre és pénzbírságra az bekerül az erkölcsibe? A pénzbírságot azonnal kifizeti? Akkor is?
Nem kerül be, csak a letöltendő.
Abban nem vagyok 100% biztos hogy amíg a felfüggesztett le nem jár addig szerepel-e az erkölcsiben, de sanszos hogy akkor sem.
Ha pedig lejárt akkor már 100% hogy nem, ezt tapasztalatból tudom.
Nono!
Halálbünti Magyarországon, akárcsak Európaszerte NINCS.
A felfüggesztés nem rád vonatkozik, hanem az ÍTÉLET EGREHAJTÁSÁRA.
Azt nem tudom, hogy az ítélet után belekerül-e, de aki a felfüggesztés idejét - szabadlábon - vétség, bûn nélkül kitöltötte, azután biztos, hogy nem, büntetlennek számít.
Egész biztosat úgy tudsz meg, ha nem vagy lusta: [link] - beírod, hogy erkölcsi bizonyítvány és a találatok között bogarászol. Ha több ugyanolyan, vagy hasonló, a legújabb a nyerõ.
Felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő letelte után törvényileg mentesül az elítélt. A próbaidő felétől lehet kérelmezni a bírósági mentesítést, viszont az ítéletben akár előzetesen is mentesítheti a bíróság az elítéltet a büntetett előélethez fűződő joghátrányok alól. Tehát felfüggesztett szabadságvesztés esetén nem olyan egyszerű a dolog.
Más a helyzet a pénzbüntetés (és nem pénzbírság) esetén, mert ebben az esetben, ha főbüntetésként szabták ki, akkor az elítélt törvényileg mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!