Ki lehet mondani egy bűncselekménynél azt, hogy azt cigány ember követte el?
Igen farizeus álláspontot követ ezen szempontból a jelenlegi magyar "demokrácia". Van kisebbségi pozítiv
diszkriminációnk. Ami a kisebbségnek jár, az neki kisebbségi jogon jár, kötelezettsége meg felelőssége
azért nincs, mert ő megint csak a kisebbség tagja.
Amikor bűnt követ el, akkor ő egy szuverén magyar állampolgár, semmi köze ahhoz a népcsoporthoz, melyhez
tartozóként egyébként a pozítiv diszkrimináció folytán előnyeket élvez egy átlag magyar állampolgárral szemben.
Kollektív bűnősségnek nem vagyok híve Én sem, de a
kollektív felelősségnek igen. Felemlítenék egy tipikus
cigány bűnelkövetési formát, melyet magyar vagy egyéb
kisebbségi identitású ember 99 %, hogy nem követ el.
Megy egy autós, aki elé kiugrik egy cigány gyermek.
Sok ilyen esetben, egyszerűen a gyermek rokonsága és
ismeretségi köre nekiesik az autó vezetőjének és agyon
vagy félholtra verik a sofőrt anélkül, hogy bárkit is
érdekelne közülük az eset megtörténtének mikéntje. Másik
az amit nagyon nagy problémának tartok ezekben az esetekben, hogy szerencsére a cigány gyermekek többségét
nem éri komolyabb sérülés, de ennek ténye egyáltalán nem
érdekli a cigány rokont és ismerőst, csak az a lényeg, hogy agyonverjük a sofőrt. Nem az az első szempont, hogy milyen állapotban van a gyermek, kell-e valamit tenni
egészségi állapota és élete megőrzése érdekében. Ilyen
eset történt Olaszliszkán, amit ugye nem kell külön senkinek sem bemutatni. Történt ilyen eset Szankon is,
mely szerencsére nem ugyanúgy végződött, bár végződ-hetett volna ugyanúgy is. Ezen a példán keresztül akarom azt levezetni, hogy nem minden csak fehér vagy fekete.
A gyermek kiugrott az autó elé, mely elsódorta őt, de
komolyabb baja nem származott a balesetből. A cigányszülő
kirohant és fültövön vágta a sofőrt, de még mielőtt végzetesen elfajultak volna a dolgok, egy szomszédos cigány ember - aki ismerte a sofőrt - közbeavatkozott. A legfőbb negatívuma a dolognak nem is az elcsattant pofon lett, hanem az, hogy a kedves szülő itt sem a gyermeke sorsán agódott. Pozítivum az, hogy volt egy öntudatos
cigány ember, aki közbeavatkozott. Talán elege lett abból, hogy azért innen - onnan mégiscsak cigány-bűnőzésről hall, annak ellenére, hogy olyan nincs is.
Olaszliszkának a legnagyobb tragikumának nem Szögi
tanár úr agyonveretését tartom, hanem azt a hiányzó
szomszédot (szomszédokat), aki(k) közbeavatkoztak
volna. Amennyiben volt is olyan talán köztük, annak
szava hallatására ilyetén "kisebbségi" mivoltában
esélye sem volt. Mi várható attól az olaszlikai cigány
közösségtől, aki éppen a konkrét ügy részese volt, de
nem került ezen ügy kapcsán börtönbe? Olaszliszkán
ezután minden rendben van, rendben fog menni?
A'mondó vagyok igenis ki kell jelenteni, hogy van
cigánybűnőzés és annak megoldásában elsősorban a
cigányság jobbik felének kell tevékenyen részt vennie.
Igenis tudjon a cigány arról, hogy etnikuma nevének
felemlítésekor sokakban a bűnöző szó asszociálódik.
Tegyen a cigányság azért, hogy ez ne így legyen.
Amennyiben az etnikumukhoz tartozó, valós és nem
elhallgatott bűnügyi statisztikák közelítenek a más
identitások statisztikáihoz, szerintem "cigánybűnözős"
jelzős szerkezet használata is nagymértékben lecsökken.
Amerikában szerintem ezen a dolgon nem görcsölnek ennyit.
Pedig ott is van olyan, hogy egy - egy népcsoport nevét
pejoratív értelemben egy - egy bűnözői csoportra értik:
Olaszok, Írek, Zsidók, Kínaiak, Kolumbiak, stb...
Biztos akik ezeket a megnevezéseket használják, azok
különböző mértékben értenek közösségeket alatta.
Lehet olyan aki az Olaszok szó alatt, az amerikai olasz
szervezett bűnözőket értik, lehet olyan aki az összes
amerikai olasz bűnözőt érti alatta, lehet olyan aki az
összes olasz származású bűnözőt érti, lehet olyan is aki
az egész olasz népet maffiozónak tartja. A lényeg az,
hogy az olasz nép tagjai többségének olyan magatartási
normákat kell sugároznia a többi nép felé, hogy azok
többsége ne gondolja azt az Olasz szó hallatán, hogy
maffiozó. Egyet jegyezzünk meg: "Gyilkosok közt cinkos,
aki néma..."! Olaszliszkán lehet, hogy nem is némák
voltak, hanem drukkerek Szögi tanár úr ellenében?
21:17: már bocs, de szerintem amit mondtál, hülyeség. Nincs úgymond cigánybűnözés, mert akkor már lehet jönnimenni azzal hogy magyarbűnözés, aminek gondolom nem örülnél. Mellesleg nem nagyon hagyják a cigányságot, hogy bebizonyítsa azt, hogy nem az egész etnikuma bűnöző. A lehetőségeik eléggé korlátozottak... (Pl. olyanok miatt, mint te, de neked legalább megfordul a fejedben, hogy talán nem mindegy egyes cigány/roma bűnelkövető már születésétől kezdve.)
Az Olaszliszkai ügyről folytatott elmélkedés meg... najó hagyjuk. Nevetséges :D
Mondd mi olyan nevetséges az Olaszliszkai eszme-futtatásomban? A gyenge felfogásom miatt nem találtam meg a saját poénomat. Nem egész Olaszliszka cigány
lakosságáról írtam. Az eset kapcsán résztvevők száma
messze meghaladta az elítéltek számát. Ki emelt szót
közülük a lincselés ellen? Várnék olyan példákat, ahol
magyar, sváb, szlovák, román etnikumú személy(ek) család-
tagjuk elgázolása folytán lincselésbe fogtak. Ha hozol
példákat elhiszem neked, hogy ez nem kizárólag cigány
etnikumhoz tartozó bűnelkövetési mód. Ha hallgattad volna
tegnap a Kossuth rádiót, akkor már a roma érdekkép-viseletek némelyike is azon a véleményen van, hogy kell
a bűnőzésről etnikai alapú statisztikát vezetni. Jelenleg
azért nincs cigánybűnőzés, mert nincs róla hivatalos
statisztika, úgy ahogy nincs hazánkban szlovák vagy magyar bűnőzés se. Igaz, hogy a megszólalok árnyaltabban
fogalmaztak nálam. Nem cigány bűnőzésről, hanem tipikus
cigány bűnelkövetési módokról beszéltek. Azt is mondták, ha van ilyen jellemzően cigány bűnelkövetési mód, akkor
azt igenis ki kell mutatni és fel kell annak tárni az okát is. Ellene célirányosan kell fellépni. Felsoroltak néhány olyan "magyar" bűnelkövetési módot, melyet nem
valószínű, hogy cigány ember elkövetne. A felsorolt példák helytállóak voltak, csak nem köthetőek kizárólag a "magyar" rasszhoz, azt véleményem szerint elkövetheti szlovák, román, sváb vagy szerb kissebségi is, de el kell ismerni azon bűnelkövetési módokban a cigányság
valóban alul reprezentált. Akár fáj nekem, akár nem
sajnos tudomásul kell vennem, hogy van "magyar" bűnőzés is. Még azt is el tudom fogadni, ha lesznek statisz-tikák erre vonatkozóan, hogy vannak olyan bűnelkövetési
módok, melyeket csak kizárólag "magyar" elkövető hajt
végre, eszébe sem jutna egy román vagy sváb kisebbségnek
olyat elkövetni. Én csak azt mondom, ha egy - egy népcsoport, valamely bűnelkövetési típusra fogékonyabb,
akkor arra hatékony - célirányos - választ kell adnia
a társadalomnak. Kezdve az okok kiküszöbölésével és
akár a büntetési tételek specializálásával. Azt nem
tudom elfogadni, hogy befizetett adóforintjaimból támogatott kisebbségtől csak országos átlagot meghaladó
antiszociális viselkedést várhatok el. A cigányságnak
is el kell gondolkoznia azon, hogy egy baleset kapcsán
a többségi társadalomból kiváltott "immunválasz" nehogy
az legyen, hogy visszatolatás és a megjelenő családtagok
azonnali - gondolkodás nélküli elgázolása és a helyszín
segélynyújtás nélküli azonnali elhagyása. Lám el is kezdtem egy tipikussá válható "többségi" bűnelkövetési
mód felsorolását. S végül nincs "magyar" bűnőzés, hát
hogyne volna a Cigánybűnőzés is az, ha azt magyar állam-
polgárként követik el. A szlovák állam gondolom nem fogja a saját statisztikájához hozzávágni. Sőt Európai
bűnőzés is, mert az Unió tagállamának polgára is. Biztos lesznek olyan bűncselekmények is, melyet kizárólag az
Európai közösség joghatálya alá eső állampolgár tud csak elkövetni, de egy Kongói polgár nem.
emlékezetem szerint alkotmányszinten tilos minden faji megkülönböztetés, igy a nyomozónak mondhatod, hogy cigány volt, de jegyzőkönyvbe nem kerülhet. Ezt Ők - ha jól tudom - "bőrszíne sötét" kifejezéssel jelzik.
Cigánybűnözés a szó Túros volt főrendőr terminologiája szerint márpedig van, mert a statisztika, mint tény, makacs bizonyíték. A mindenkori hatalomnak - sajnos - igazodnia kell egy olyan globális politikához ( régen a kommunisták, most az EU elvárásai ), hogy szintge nincsenek is külön rasszként cigányok.
Pedig a politika feladata lenne ELŐRE is gondolkodni!!!
A cigánykérdés egy KETYEGŐ BOMBA. 50-100 év mulva mi leszünk kisebbségben és a többségében antiszociális, nemdolgozó ( nem is nagyon akarnak ), nyúlszaporulatú cigányog többségben. Na de akkor ki tartja el őket. he? Következmény?
Részemről ebbe inkább nem megyek bele.
Itt kell tisztelettel fejet hajtanom a tisztességes romák előtt, akik törvénytisztelők, igyekvők, sőt, dicsőséget hoznak az országnak ( Mága Zoltán, Gáspár Laci, Caramel, Oláh Ibolya....). De miért nincs a széthúzó, egymással veszekedő cigányvezetőkben annyi becsület, hogy azonnali hőbörgés helyett saját portájukon tegyenek rendet????
Szomorú hogy arra koncentrálunk, hogy cigány, és nem arra, hogy bűncselekmény. De hát a tapasztalat...
Különben miért ne lehetne kimondani, ha az volt? Ha nem bűncselekszik, nem mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!