A következő jogeset megoldásában tudnának segíteni?
Egy pécsi lakos vezeti az autót, mellette a házastársa ül. Budapest területén megállítja őket két rendőrjárőr. Közlik a vezetővel, hogy a záróvonalat átlépve előzött.
Hogy folytatódik az eljárás, ha elismeri, és ha nem? (Esetleg a vonatkozó jogszabály-helyek?)
Ez Magyarország!
Leírod, hogy szabálysértést követtél el, és aztán el akarod linkelni, ki akarod mosni magad! Ilyen van?
Lényeg:
igazoltatásnál 2 dolog lehetséges:
1 helyszíni bírság / név félrevezető, nem helyszínen kell fizetni/ 3.000 Ft-től 20.000 Ft.-ig terjedhet.Ja és természetesen a szabálysértésért /záróvonal/ 1
büntetőpont.
Ehez az kell, hogy elismerd a helyszínen a szabálysértést.
A hb. egy bürökrácia könnyítő eljárás mindkét félnek.
2. Feljelentés
szabálysértési előadóhoz kerül az ügyed. Ő dönt a büntetésről. Max 30.000 Ft ig terjed a bünti záróvonalnál.
És természetesen 1 büntető pont itt is.
Szóval nem lehet ellinkelni a büntetést, azzal, hogy nem ismerem el, meg hol a felvétel.
Az ilyen kérdéseknél a rendőr megkeresi a legkissebb hibát is a kocsin, hogy még többet büntetést kapj az okoskodásodért. Rossz esetben /Pl.: repedt szélvédő, kiszélesített sárvédő, sportkormány/ le is veheti a rendszámot.
Már nagyon elkanyarodtunk a kérdéstől, de továbbra is azt mondom: Hazudni muszáj, mostanában egyre gyakrabban. Az hogy ki meddig hajlandó elmenni pl. az ilyen kis értékű szabálysértésnél az ember kérdése. Egy kis pö*csfej zsaru meg, meg tud szo**patni sötitített szélvédő meg szélesített sárvédő okán, mert nem tetszik neki az okoskodás, akkor:
1. azért is ellenkezek, mert tudom hogy mindenképp szivat*ni, büntetni akart.
2. bosszút veszek rajta. Ha ehhez gyáva vagyok, akkor meg megérdemlem amit kapok mert gyenge vagyok.
végszó: ugye a záróvanalat 50 cm is át lehet lépni az már bünti, ne kell a fél autónak átmenni? na már most tegyük fel hogy valóban nem mentem át a záróvonalon semennyivel sem. és mégis leállítanak hogy ez meg ez történt felvétel nincs és vergödök! Na akkor mivan p*icsafej*üek? és senki nem merje azt mondani hogy ilyen nincs. válaszólni se kell. Fizessétek csak be önként dalolva a 20-30 ezreket meg a többit:) :) majd ha két munkahely között ingáztok és belenyaltok a záróvonalba >bünti, és nehézkes a havi gázszámla befizetése csak ennyit mondjatok magatokban: megérdemeltem, a pénzem jobb helyre került, útakat újítanak fel:):D politikusaink EU-s szinvonalon élhetnek:) a rendőrség megveheti az új trafikat:) eltarthatunk 1-2 millió hulladékot:) Fizessetek még többet, a gyerek kajapénzét is fizessétek be. (Debrecen Mikepércsi úton mejetek 50-el:)legyen csak 3x hosszabb az út a városon keresztűl:) A magyar, egy nagy rakás sz///ar.
Ha az ilyenek mint te elhúznának kis országunkból nem tartanának itt.Te is olyan vagy aki meg meri tenni de felvállalni a következményeket már nem.Persze ezután mindenki menjen csak át a záróvonalon hiszen minek van az ott..menj csak 80-al 50-en helyett mert hülyék találták ki.Aztán ha véletlenül valakit elütsz így akkor menekülj csak el mert hozzád ez a méltó....
Emiatt sz@rok vagyunk....Engem Angliába háromszor annyiért büntettek meg mint itthon alapesetben mert kerültem ki valakit és átcsúsztam a záróvonalon kb.15 centire....üdv a szabályok világában....
10.45-ös vagyok
Jó belátom mások az emberek, másként viszonyulunk a szabályokhoz és alkalmazásukhoz is. Én azt mondom van aki befizeti a büntetést és nem csinál magának gyomorfekéjt, azt megértem és mostmár nem cseszem le, ha úgy véli hogy a becsületessége megéri: éljen boldogan. De engem se zaklassanak már ha nem tetszik nekik. Nem szólhatok bele a szabályok alkotásába soha: a választáson fűt fát igérnek, aztán baszatják az embert mert olyan szabályt hoznak ami ellentetje választási programjának. Én magam így tiltakozom a szabályok ellen hogy nem nyugszok bele semmibe egykönnyen. Ha meg tehetem (mostanában nem szoktam)megkenem a rendőrt mert ő is tudja nem főbenjáró bűn amiért 20-30 akar vágni.
Tehát: Aki akar fizessen, aki nem akar az harcoljon, ha első fokon nem is de pereskedéssel egy iső után ha szegény rendőröknek nincs bizonyítékuk meguszhatja büntetést. Balesetmentes vezetést mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!