Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért vette el a rendőr a...

Miért vette el a rendőr a forgalmit? Most ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

Azt olvastam itt: [link]

hogy júliustól nem veszik el a forgalmit ha lejárt műszakival autózunk..nekem ma még is elvette a rendőr...

2013. júl. 25. 03:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát ezzel menj be a rendőrségre, valószínűleg nem tudott róla, vagy elfelejtette, mivel még eléggé friss a dolog ahogy látom.
2013. júl. 25. 03:37
 2/11 anonim ***** válasza:

A cikkben csak részigazságok vannak, mint általában! (Tudod, minden hónapban megtalálják a rák ellenszerét is!)

A 35/2000-et tényleg felváltotta a 326/2011 ez igaz.

Ha viszont 3 hónapnál régebben járt le a műszakid, akkor ne reklamálj!

21. A rendszámtábla érvénytelenítése és a forgalmi engedély helyszíni elvétele

96. § (1) Az ellenőrző hatósági személy az eljárása során a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha

a) járművet engedély nélkül átalakították,

b) a járművel érvénytelen ideiglenes forgalomban tartási engedéllyel, vagy több mint három hónapja lejárt érvényességi idejű forgalmi engedéllyel és hatósági jelzéssel, részt vettek a közúti forgalomban, továbbá, ha a közlekedési hatóság műszaki vizsgálatra történő berendelésre vonatkozó jogerős határozatában foglaltaknak határidőben nem tettek eleget,

c) a jármű közúti forgalomban való további részvétele közvetlen balesetveszéllyel jár és a járművel ennek ellenére közlekednek,

d) gyanú van arra, hogy a jármű rendszámtábláját, forgalmi engedélyét, ideiglenes forgalomban tartási engedélyét, regisztrációs matricáját, címkéjét meghamisították,

e) a forgalmi engedély, az ideiglenes forgalomban tartási engedély rongálódása miatt, feltéve, hogy a bejegyzett adatok kétséget kizáróan nem állapíthatók meg,

f) a közlekedési balesettel érintett jármű kormányműve vagy futóműve, illetve karosszériája (alváza) nyilvánvalóan úgy károsodott, hogy a forgalomban történő részvétele balesetveszéllyel jár, vagy

g) az új típusú rendszámmal rendelkező járművön nincs regisztrációs matrica elhelyezve, és azt a jármű vezetője nem tudja a helyszínen bemutatni, és a matrica utángyártására vagy egyedi gyártására vonatkozó kérelemmel sem rendelkezik.

[link]

2013. júl. 25. 07:54
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! 3 hónap és pár nappal járt le..sajnos.
2013. júl. 25. 08:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Akkor jogosan vette el sajnos... Gondolom kaptál helyszínen csekket 20.000 Ft-ról. Ha nem, akkor ennek a duplája lesz a pénzbírság. Fix bírságos szabálysértés.
2013. júl. 26. 10:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Úgy van, ahogyan előttem írták. Nem a médiából kell tájékozódni, hanem a törvényekből, jogszabályokból. Meg persze le kell műszakiztatni az autót, ha nem akarod, hogy megbüntessenek.
2013. júl. 26. 21:35
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen kaptam 20ezres csekket..már a felét összekapartam..:)
2013. júl. 27. 01:08
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Hidd el le lett volna műszakiztatva,ha lett volna rá pénzem...
2013. júl. 27. 01:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne sértődj meg nem neked irányul, hanem mindenki felé.

Akinek nincs pénze műszakira, annak nincs pénze biztonságos közlekedésre alkalmassá tenni az autóját. Ergo ha nem tudod fenntartani, akkor ne legyen autód. Ha benzinre van, akkor műszakira is legyen!

Most fizetheted a büntetést, a 18000 Forintos műszaki vizsgálat mellett.

Rendőr vagyok én is (megelőzve a biztos rendőr kijelentéseket), ez az én véleményem, lehet nem egyezik a tiéddel...

Én sem keresek sokat, mindennapi anyagi problémákkal küzdök, de tudom meddig ér a takaró. Nem a rendőr eljárásában kell keresni a hibát, ha te elkövetsz valamit.

2013. júl. 27. 12:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Bucsek, tudod nagyon jól, hogy szinte mindig a rendőr a hibás...
2013. júl. 27. 16:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves rendőr!:)

Félreértettél..tudom én hogy hibás voltam,meg figyelmetlen,mert esküszöm meg is lepődtem,hogy lejárt a műszaki,nem rég (nekem nem régnek tűnik,rohan az idő) beszéltünk róla párommal,hogy le fog járni,aztán úgy alakult,hogy a havi 30ezerből amiből élünk nem jutott rá. A kocsi meg ahol lakunk kell,főleg,hogy kórházba járkálok.Amúgy teljesen jó állapotú autó,szóval értem én hogy hibáztam,de azt is meg kell jegyeznem,hogy szerintem ez a pénz beszedésre megy ki..Most abból a 20ezerből már levizsgáztathattam volna a kocsit és nem kéne izgulnom hogyan oldom meg a 2 hét múlva esedékes kórház járatot.

2013. júl. 28. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!