Ha nincs műbizonylatom kipufogóról egyből elvehetik a
forgalmit?
Figyelt kérdés
Ma a rend éber őrei közúti ellenőrzés keretében a kb fél éve itthon felrakott sportdob miatt reklamáltak. Magyarországon állitottak meg, viszont nekem szlovák rendszám van az autón. Azt mondták, ha legközelebb megállitanak és nincs visszaszerelve a gyári kipufogó vagy nincs műbizonylat elveszik a forgalmit és 200 ezerért esetleg visszakaphatom.. Ilyen létezik??
Sok éve sportdobbal járkálok,rengetegszer futottam ellenőrzésbe..De egyszer sem nyavajogtak miatta..
A szlovák rendszám viszont nem túl behízelgő a rendőrök szemszögébő...
2012. nov. 26. 22:52
2/8 anonim válasza:
A szlovák rendszámmal vagy a hangerővel lesz a gond, ilyenért nem szoktak piszkálódni.
A 200ezer erős túlzás, ha ilyenért elveszik a forgalmit akkor kapsz egy 30E-ig terjedő szabálysértési bírságot, és el kell vinned egy NKH-s műszakira a gépet. Útvonalengedéllyel együtt cakumpakk 60-70között áll meg.
De van olcsóbb megoldás, lehet venni hozzá műbizonylatot utólag is a megfelelő helyen egy szentistvánosért.
2012. nov. 26. 22:56
3/8 A kérdező kommentje:
hát nekem is fél éve rajta van de eddig senkinek nem szúrt szemet. hangja is csak szolid duruzsoló, olyan érzésem van h szimplán csak bele akartak kötni valamibe és ha már nincs semmi ott a kipufogó. én is gondoltam arra h vmeik boltba utánakérdezek h nem leeht e kapni műbizonylatot..viszont olvasgatok egész délután erről a témáról és olyat is olvastam, hogy van aki szerint nem is kell műbizonylat kipufogóra, lehetséges ez?
2012. nov. 26. 23:14
4/8 A kérdező kommentje:
egyik fórumon találtam egy ilyet:
"műbizonylat kipufogóról? minek? produkálja az előírt emissziós marhaságot és azon kívül nem érdekli még az nkh-t sem, hogy mi van fent. 6 éve műbizonylat nélkül vizsgáztatom a gépet és volt, hogy bent az nkh-nál vizsgázott (régi kpm). Katalizátor van így nem volt sose gond."
2012. nov. 26. 23:18
5/8 anonim válasza:
Azt honnan tudja a rendőr hogy nem gyári a kipufogó dob(pláne ha csak duruzsol)származhat egy gyári tuning változatról (akár tucatnyi változat is lehet)vagy akár egy egészen más gyártmányú gyári autóról ha ugyanolyan a fojtása és szabályosan rögzíthető...?Vagy ha bontóból van,ott se adnak műbizonylatot,én egyszer csináltattam egy hivatalos kipufogósnál dobot és ő sem adott.
2012. nov. 26. 23:35
6/8 A kérdező kommentje:
mit mondjak neki ha legközelebb megállít? esetleg h felhivtam az előző tulajt és aztmondta h ez a gyári dob?elküldhet vizsgáztatni?
2012. nov. 26. 23:57
7/8 Napkiraly válasza:
mondd meg nekik, hogy megfellebbezed a határozatukat, és panaszt is fogsz tenni ellenük az ÜGYÉSZSÉGen
2012. nov. 27. 22:07
8/8 A kérdező kommentje:
kiváncsi vagyok hogy néznének rám utánna :D viszont ahogy kérdezősködtem aztmondták többen is hogy mivel szlovák állampolgár vagyok és a kocsi sszlovák rendszám szlovák forgalmi csak szimplán mondjam azt h szervizben rakták fel..meg h szlovákiában nem kell kipufogóról műbizonylat és h igy járok vele vizsgáztatni megvan a zöldkártya és onnantól a magyar rendőröknek semmi köze hozzá mert még vizsgáztatni sem küldhet el..meg honnan lenne tisztába más állam törvényeivel:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!