Engedélyt kell kérnie a lánykéréshez?
Bátyám kérdése következik:
Ő és a barátnője is rendőrtisztek, évek óta együtt vannak. Egy kapitányságon dolgoznak. kell engedélyt kérnie a felettestől ahhoz hogy megkérhesse a lány kezét?
Engedélyt nem kell kérniük.
Ha jól emlékszem, változás jelentést kellett írni róla amit a főnök láttamozott.
A 2- es válaszhoz.
Változásjelentést csak a házasságkötésről kell majd írnia, mert azt elhelyezik a személyzeti anyagában. A lánykérésről semmit.
És gratulálok nekik :)
"Én ugyhalottam a szüleimtöl hogy házastársak egy munkahelyen nem dolgozuhatnak igy igen engedélyt kell kérni hacsak azota nemvoltozat ez"
már hogyne lehetne?? amit anno hallottam hogy katonaként nem lehet kint egyszerre ugyanott a házaspár két tagja. (pl Afganisztánban)
Azért nem ennyire egyszerű a helyzet, egy másik kérdés ezzel kapcsolatban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__rendorseg__3422476-m..
"Például alá-fölérendelt viszonyban nem dolgozhatnak. Tehát nem lehet a főnöke, nem dolgozhat egy váltásban vele, de ha van lehetőség akkor más városba rakják."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!