Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságot kötők, ti adtatok erre engedélyt?
Az újságban, legalábbis felénk a megyei napilapban időnként vannak anyakönyvi hírek, városok szerint. Születés, halálozás, házasság, és fel vannak sorolva a nevek (Szóval nem arra gondolok, mikor a rokonok fizetik az újságban megjelenő jókívánságot!).
Akik házasodnak, engedélyt adnak rá, vagy az anyakönyvvezetők automatán elküldik a lapnak, azok meg leközlik a nevüket az újságban?
Azért kérdem, mert én nem akarnám.
Ha valaki járatos a témában, felvilágosítana, ez hogyan is van?
Elvileg ha nem akarod nem adják le....
Szólj, hogy nem akarod....azt hiszem amúgy nem automatkus, de mégis anyakönyvi hírek közé teszik, hiszen ez az...a gyerek születését is nálunk be szokták tenni, de pl volt a 18 éves " megesett" lány az övé nem volt, úgyhogy szerintem ezt az ember jelenti be.....vagy annak családja (?)
Lehet hogy erre majd rákérdeznek hogy akarjátok-e hogy megjelenjen.
A legtöbb helyen általában benne van az árba az újságba való megjelenése hogy mikor volt az esküvő, de ha nem akarjátok akkor nem írják be.
Amikor a bátyáméknak volt ott is volt erre lehetőség hogy megjelenjen az újságba hogy összeházasodtak, de mondták hogy nem szeretnék ha bekerülne, és így nem került bele.
Nálunk megkérdezték, engedélyt adtunk rá,amikor lefixáltuk az időpontot az anyakönyvvezetőnél, nem láttuk értelmét, hogy titkoljuk. A lányom születésekor viszont nem kérdezték meg, nem is tudtam, hogy benne van az újságban, mivel vidéken szültem az ottani orvosomnál, tőle kaptam egy példányt a 6 hetes kontrollon :) nem éreztem sértőnek, és jól fogadtam, ezt sem akartuk titkolni :)
Ha Ti nem szeretnétek közhirré tenni, akkor nem adtok engedélyt rá, ilyen egyszerű :)
Megkérdeztem:)
Régebben automatikusan bekerült, ha külön kérték, hogy ne, akkor nem.
Viszont nem olyan régen (dátumra nemkérdeztem rá) vltoztak az adatvédelmi törvények (szigorodtak), így nem adhatják ki, csak akkor kerül be, ha kérjük... Fizetni nem kell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!