Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Érdemes feljelentést tennem?

Érdemes feljelentést tennem?

Figyelt kérdés

Egy könyves honlapon cseréltem valakivel egy könyvet. Én leadtam neki a megbeszélt könyvesboltban, ő viszont nem adta le a cserekönyvet.

Mit tehetek? Arra gondoltam, hogy feljelentést teszek a rendőrségen. Ők kikérhetik a honlaptól az IP címet, és az alapján megtalálhatják a személyt is, és akkor bíróságra kerül az ügy, ugye?

2013. júl. 5. 22:13
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Ez aztan a bűnügy!!! Az összes nyomozó ezen az ügyön fog dolgozni!
2013. júl. 5. 22:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez nem bűnügy, hanem szabálysértés. Érdemes feljelentést tenni, ha neked megér ennyit, és a rendőrség bevonása nélkül nem tudod visszacserélni.
2013. júl. 6. 03:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha szabálysértés, akkor hol kell feljelentést tennem? És ennek kb. mi a menete?
2013. júl. 6. 12:09
 4/6 A kérdező kommentje:
És egyáltalán, van valami reális esélye annak, hogy nem hajtanak el, és hogy foglalkozni fog bárki is az üggyel?
2013. júl. 6. 12:53
 5/6 anonim ***** válasza:

A helyi rendőrségi szervnél. Fontold meg, hogy megéri e neked egy több hónapos esetleg 1-2 éves herce-hurca, hogy a bíróság kiszabjon neki egy figyelmeztetést, a könyvet meg külön polgári peres úton kaphatod vissza, ha egyáltalán megvan még.

Próbáld meg magad visszaszerezni először, vagy egy korrekt árat kifizettetni vele, mert mindenkinek az lenne a legegyszerűbb.

2013. júl. 6. 13:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha egy nagyon olcsó könyv,akkor nem érdemes hidd el,mert sokat kell járkálnod a rendőrségre,bíróságra és lehet,hogy nagyon soká kerül hozzád a könyv polgári per után.
2013. júl. 6. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!