Érdemes feljelentést tenni?
Ma reggelre lementem a kocsihoz és megrongálték,össze-vissza karcolták,biztos ,hogy a tegnap esti randalírozó srácok voltak,mert sajnos a környék en van egy pár ilyen szép banda.Nem láttam viszont,hogy ők voltak-e,csak gyanítom,nincs konkrét bizonyíték.
Mit tanácsoltok,érdemes rendőrségi feljelentést tenni?
Igazából úgysem tud mit tenni a rendőrség,sajnos nem sok mindenre valók,manapság már nem tesznek semmit,csak ülnk a székben,és 30 nap múlva küldenének egy határozatot,hogy tettes hiányában megszüntették az eljárást.
Már egyszer pot jártam úgy,hogy betörtek a kertbe és jelentettük,de egy idő után csak annyit csináltak megszüntették a nyomozást.
Úgyhogy szerintem nem megyek rendőrségre.
Valamit ami,szerint megakadályozhatnám,hogy többet ne férjen a kocsimhoz senki,jótanácsok?
1. Ha van cascod, mindenképp tegyél feljelentést, különben nem nagyon fizetnek.
2. Nem csak azért érdemes feljelentést tenni, hogy elkpják a tettest, hanem azért is, mert így derül ki a rendőri vezetők és a poltikusok számára, hogy mekkora a bűnözés valójában. Ha nem teszel feljelentést, nem szidhatod őket, hogy nem tesznek a közbiztonság javításáért, hiszen előttük ezek az esetek látensek maradnak.
"Igazából úgysem tud mit tenni a rendőrség,sajnos nem sok mindenre valók,manapság már nem tesznek semmit,csak ülnk a székben,és 30 nap múlva küldenének egy határozatot,hogy tettes hiányában megszüntették az eljárást."
Ezek után nehogy feljelentést merészelj tenni!
Fel tennék egy kérdést, amit a való életben is fel szoktam az ilyen marharépáknak. Te mit tennél a helyemben (rendőr). Ha adsz egy olyan választ, ami megvalósítható, és a rendőr nem tenne meg, akkor megígérem elmegyek hozzád és összeverhetsz!
Ezt tenném: Ha azon a reggelen szóltál volna, akkor kimegyek, megkérdezek pár ott lakót, hogy láttak-e valakit éjszaka (adatgyűjtés). Ha valaki mondana olyat, aki szóba kerülhet, akkor azt beidézném kihallgatásra, illetve ha te meg tudsz nevezni haragost, akkor azt is.
Ha van kamera a közelben, akkor azok felvételeit megnézném. Az eseményről jelentést írnék.
Ha nem sikerül tettest találni, akkor elkövető hiányában megszűnik az eljárás. Nem lőhetek le minden környékbeli reppert, cigányt, bandázós kölyköt. Minden kolléga e szerint járna el. Saját magad helyzetét, illetve a rendőrség sikerességét cseszed el az idő múlásával, mint a betörő után feltakarító hölgy. Utána pedig hibáztatod a hulye kocsog fakabátokat...
Az ajánlat áll!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!