A rendőrség ki tudja deríteni, hogy mit néztem az interneten? Ha igen Ezt hogy oldja meg?
Figyelt kérdés
Egy nyomozás keretében biztos megvizsgálnák a gyanúsított gépének merevlemezét (gondolom én), de mi van ha nincs merevlemez, mert tönkre lett téve, el lett távolítva?
Olyasmire gondolok, hogy a telefonhívásoknak is utána tud nézni a rendőrség és megnézik, hogy kit hívtál, vagy ki hívott, kimenő és bejövő sms-ek stb, de mi van az internettel? Az ok, hogy az emaileket megtudják nézni, mert van egy levelező fiókod valahol pl hotmail, d mi van atöbbi tartalommal? Azt is láthatják, hogy mit néztem agoogle-ben stb?
Erre lennék kíváncsi. Tudtok valamit?
2013. máj. 19. 20:52
11/15 ZETAS válasza:
Elvihetik a géped, mert a memóriádban az újabb gépeknél csinálhatsz egyfajta flash tárhelyet, lehet hagytál DVD-t a meghajtóban, azt majd szakértő szedi ki, nem a házban kezdenek vele vacakolni. A merevlemez a legfontosabb, de attól az egész gépet viszik és általában nem kapod vissza.
12/15 A kérdező kommentje:
Értem. Hát köszönöm. Akkor ezt a kérdést már le is zárhatjuk.
2013. máj. 21. 10:07
13/15 anonim válasza:
Vajon akkor visszakapja-e a delikvens, ha jogerős felmentő ítélet születik?
14/15 anonim válasza:
....vagy ha megszüntetik ellene az eljárást, azaz vádemelésig se jut el? Vagy ha ejtik a vádat?
15/15 anonim válasza:
Persze, hogy visszakapja! ha nem lopott, vagy nem kobozták el (a lefoglalás nem tartozik ide), akkor kikerül a delikvens tulajdonából az adott dolog. Büntetőeljárásnál a bizonyítékkén lefoglalt dolog felmentő ítélet esetén, vagy ha nem is jut el a bírósági szakig visszakerül a tulajdonosához. A rendőrséget köti a felelős őrzés, így ugyanolyan állagban kell visszaszolgáltatnia, ahogy elvitte. szerintem a vinyó a lényeg, ennek ellenére bizonyára van más lehetőség is, hogy kiderítsék, hogy merre szörföltél, de pontosabbat én sem tudok mondani. Van egy haverom aki dolgozott (programozó mérnök) a rendőrségnek, ő volt az aki megnézte a számítógépeken, hogy mit tartanak rajta. nyilvánvaló, hogy egy durva kódolást nem olyan egyszerű feltörni, DE ha találnak egy olyan gépet, ami nagyon durva kódolással van titkosítva, biztos h le fogják foglalni, és csak mellesleg jegyzem meg, hogy a magyar rendőrségnek van olyan különítménye, ami azzal foglalkozik, hogy kódolásokat törjön fel. A legrosszabb esetben felveszik a kapcsolatot a gyártóval és ő fog segíteni. Én most az én ismereteim szerint írtam le ezeket, nem biztos h ténylegesen is működik az ilyen, de elviekben így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!