Akit kihallgatást követően őrízetbe vesznek, annak kezdeményezik előzetes letartóztatását?
őrizet csak 72 óráig tart
aztán jöhet az előzetes letartóztatás
általában előzetes l. jön, ha volt őrizet is
rendőrség/ügyészség kezdeményezi, bíróság elrendeli/nem rendeli el
tehát a válasz: igen
szabálysértés az más
ott nincs is olyan, hogy előzetes letartóztatás
az a bűncselekményeknél van
A szabálysértési őrizet is 72 óra lehet maximum, és utána ki kell hogy engedjenek.
Nem elzárás büntetésen voltál pénzbírság meg nem fizetése miatt?
Nem,ez úgy volt tavaly,hogy 2000 ft értékű dolgot tulajdonítottam el és elkaptak,de csak szabálysértés,mert 50 e alatti a kár.
Bevittek,a rendőr feljelentett és kihallgattak,majd fogdába zártak és két nap múlva bíróságra kellett menni (gyorsított ügy) ahol a bíró 7 ezer ft pénzbüntetésre ítélt,de nem kellett kifizetni,mert úgy számította,hogy leültem a fogdába azt a 7 ezret.Persze a bíróságról már el lehetett szabadon menni.
Röviden tömören ennyi.
Csak én azt hittem,hogy fogda után lesz előzetes,de ott is mondták,hogy valószínű pénzbírság lesz és az is lett.
De,nem ajánlom senkinek ,hogy eltulajdonítson valamit,mert bezárják egy pár napra és az nem valami jó.
Nem,300 ezer ft pénzbüntetés járna érte max és 60 nap börtön,ha a bíró úgy döntött volna.
Ezeket a forrásokat még a netről tudom,ott böngészgettem amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!