Ma megállítottak a rendőrök, igazoltattak és felvették az adataim. (faluban történt mellékúton) Majd megbüntettek arra hivatkozva hogy nincs első lámpán és nem működik a hátsófék a kerékpáromon. Mennyi lehet az összeg amit fizetnem kell?
Azt mondták majd küldik a csekket a megadott címre.
27/F
Ha nem kaptál csekket a helyszínen, akkor feljelentettek. Feljelentés esetén kaphatsz az előadótól figyelmeztetést, vagy 5-150eFt-ig terjedő pénzbírságot. A kérdés az, hogy ők mondták-e, hogy írnak helyszíni bírságot, és te azt vagy nem akartad aláírni, vagy vitattad az összeget, vagy nem ismerted el a szabálysértést?
Tehát ha neked azt mondták, hogy 5eFt bírság lesz, és te a 3 feltétel egyike miatt nem fogadtad el, akkor mindig a helyszínen kiszabandó összegnek a dupláját kell fizesd feljelentés esetén.
HB esetén csak 1 szabálysértés miatt lehet eljárni. Ha 2 szabálysértést követsz el, akkor csak feljelenteni lehet, mivel érték egybefoglalásnak nincs helye. Tehát ha szabályosak voltak, akkor egyből feljelentést írtak, és nem mondták, hogy helyszíni bírság.
5-10eFt-ra számíts szerintem.
A kerékpáron elő vannak írva a kötelező tartozékok, azokat fel kell rá szerelni. Amelyik kerékpár dísznek, versenyre, vagy hobbibarkácsnak készül, azt nem kell használni közúton.
Mindkét észrevétel kötelező tartozék. A jogszabály nem ismerete nem jogosít fel annak mentessége alól.
2000 Forintból megvettem minden kötelező tartozékot.
Ütöttem már majdnem el lábfékes kerékpárost, és még ő volt zavarában felháborodva, hogy majdnem elütöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!