Mit tehetek ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Interneten eladtam egy géphez alkatrészeket.A kért alkatrészeket a vevő postai úton kérte tőlem,de megoldható lett volna a személyes átvétel is.Mindent telefonon beszéltünk meg.Feljelentett a rendőrségen,hogy nem megfelelő az alkatrész,mert az nem létezik,hogy ahoz a géphez való amihez én hirdettem.Nekem van olyan gépem amihez neki is kellett,és én is használom vele.Ezek egyébként gyári gépek,és lenyomozható,hogy az a bizonyos alkatrész hozzá való-e.A kérdésem az lenne,hogy érdemes lenne-e ügyvédet fogadnom,vagy jobb ha nem mondok semmit a rendőröknek?Mert úgy tudom nem nekem kell az ártatlanságom bizonyítani,hanem nekik a bűnöségem.Rengetek ilyen alkatrészt eladok,és még sosem volt rám panasz,és telefonon is beszélek, vevőimmel,hogy meg vannak-e elégedve.Ez az első ilyen esettem.2013. ápr. 5. 23:23
1/3 anonim válasza:
"Az bizonyít aki állít".
Neki kell bizonyítani hogy nem hozzá való, de ha az alkatrész tuti hoza való, akkor ennyi..bukó.
no meg a feljenetések után úgysem történik semmi, hisz te eladtad, elküldted és teljesítetted a feladatot.
az ö feladata azt elötte ellenörizni.
Privát eladóknak nem kell garanciát vállalni és visszavenni a terméket.
20 ezer ft alatt meg egyébként is nyasgam...
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
Nem számítógépes alkatrészről van szó.
2013. ápr. 6. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!