Lehet a fogamzásgátlótól? Mit tehetek, volt már valaki hasonló helyzetben?
Mivel a fogamzásgátló hasonló hatású a szervezetre, mint egy terhesség, ezért egyáltalán nem lehetetlenek az ilyesmi tüneket.
Ettöl függetlenül igen sok nönek van olyan panasza, csökken a szexre a kedve, és az érzelmi labilitás is elég gyakori.
A rokonaid - hiába mondják magukat szakembernek - nem igazán értenek a dologhoz, a fogamzásgátló okozHAT ( még ha nem feltétlen okoz is mindenkinél) ilyen tüneteket.
A legokosabb, ha a nögyógyászt felkeresed és vele beszéled meg, mert esetleg más készitménynél nem lesznek ilyen mellékhatások nálad. Ugyanis minden nö másként reagál valamennyire, éppen ezért van többféle összetételü tabletta.
" A családban van gyógyszerész és orvos is, az ők véleményüket kértem ki a témáról, de mindkettő azt mondta, hogy a fogamzásgátló nem okoz ilyen tünetet, ami engem meglepett, mert úgy tudtam, hogy ez a két tünet a legelterjedtebb "sztereotípia" ami a tablettákat illeti. "
Azért ez elég durva. Vagy tájékozatlanok, vagy vmi érdekeltségük van abban, hogy gyógyszert szedj?
Ugyanis ez nem sztereotípia, hanem egy lehetséges mellékhatás, ami a betegtájékoztatóban is fel van tüntetve.
Az egyik leggyakoribb mellékhatás a libidó csökkenése. Barátnőm annyira szenvedett emiatt, hogy áttért az óvszerre. Azóta sincs ilyen gondja, pedig sem az élete nem változott, sem a párja!
Hagyd abba a gyógyszert 3 hónapra, ha javul, akkor az volt az oka.
Utána esetleg próbálkozhatsz másik tabival, de lehet, hogy attól is elő fog jönni a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!