Lezárják így a szabálysértés miatti ügyem?
Ma jött a levél hogy feljelentettek 4.500ft miatt (szabálysértés) .
A határozatban az van hogy felfüggesztették az ügyet mivel nem találltak és nem tudtak kihallgatni .
Holnapi nappal elutalom a pénzt aki feljelentett !
Na most , a kérdésem hogy ha én a csajjal ma/holnap felveszem a kapcsolatot , visszafizetem neki , utána megszüntetik az ügyet ?
Gondolom a feljelentő befog menni a rendőrségre és elmondja hogy megkapta a pénzét.
Ezek után engem továbbra is keresni fognak ? Lezárják az ügyet azonnal ?
És ami kérdés,nem a helybeli rendőrségtől jött a levelem .Ha megkeresnek akkor bevisznek arra a kapitányságra ahol történt a feljelentés ?
Következő kérdésem hogy amint befizetem a pénzt , bemenjek ide a városi rendőrségre hogy nekem ez az ügyem van , de kifizettem ? Vagy mivel nem innen jött a levél,így nem is tudnak itt mit kezdeni az én ügyemmel ?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Ezt találltam a neten :
6. § (1) Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a szabálysértés elkövetése óta hat hónap eltelt (elévülés).
És nekem alig 10 nap múlva lesz 6 hónapja .
A kár megtérítésével nem szűnik meg az eljárás. A szabálysértés ettől függetlenül megtörtént, csak így lehet, hogy megúszod egy figyelmeztetés büntetéssel.
Ha feljelentés nélkül fizetted volna ki a pénzt, akkor nem lett volna semmi, de így az ügyedben kilónyi papírt kellett gyártani, ezért logikus is, hogy ha már elindult akkor nem lehet megszüntetni.
Bemehetsz a rendőrségre, vidd be az átutalás, vagy a fizetési szerződés papírjait, és add át, hogy rendezted a kárt.
Azért szerepel más kapitányság, mert a feljelentő helyileg illetékes rendőri szerve foglalkozik mindig az üggyel.
Jó,Rendben .
Azért kérdeztem mert csak kihallgatnak hogy " mi is volt ez " ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!