Mi a véleményetek arról, hogy a rendőrség beosztottjai a segítség helyett bírsággal jutalmazták az ítéletidőben az árokba csúszott autóst?
Az erről készült csekk fent van a neten. Kicsit megdöbbentem a rendőrök eljárásán, mert azt gondolom, hogy az árokba csúszás önmagában még nem szabálysértés, hiszen pl. okozhatta a viharos erejű szél is, nem pedig valamilyen hiba. pl relatív gyorshajtásra gondolok. Kizártnak tartom, hogy az autós a rendőr szeme láttára csúszott volna az árokba, azaz a rendőr vélhetően csak később érkezett a helyszínre, akkor pedig milyen alapon bírságolt, milyen alapon feltételezhette, hogy szabálysértés miatt került az autós az árokba. Mi a véleményetek a fentiekről?
Árokba csuszáért büntető= seqfej (civil szemszögből)
Árokba csuszáért büntető= ideális rendőr (kormány szemszögéből)
Vacogva segítő= jófej Hero (civil szemszögből)
Vacogva segítő= jó reklám (kormány szemszögéből)
ZETAS véleménye: H'auwban nemennyé sehováse és vegyél te is Land Cruisert!
A zöld másolati példány tartalmazza a szabálysértés minősítését. Itt helyben 10db ilyen szelvényt be tudnék scennelni ami a tömbömben van. Azt sem tudni, hogy mikor, és miért kapta.
Nekem meg csupa olyan képem van, ahol a rendőrök segítenek, illetve a tűzoltók, mentők, honvédség, polgárőrök, Szebb Jövőért egyesület, és civil emberek.
A BM meg küldözgeti az sms-t a bársonyszékből, hogy segítünk...
Nekem ez a véleményem. Mikor köszönetet kellene mondani a rendőröknek, még akkor is megpróbálja valaki mocskolni.
Árvíz idején is szívesebben lettem volna itthon, akkor is éhen haltam volna, ha rábízom magam a céges ellátásra.
Akkor sem köszönte meg senki sem a segítséget, mert az SZJPE volt a sztár, csak róluk kellett írni.
Kicsit kezd tele lenni a f.szom, kimegyek én is külföldre McDonaldsba mosogatni, aztán lehet hívni akit akartok, ha baj van. Komolyan mondom ebben az országban nem lehet csinálni semmit szívvel lélekkel, mert állandóan csak a hiba van keresve. Pedig baszottul nem láttok bele a rendőrök életébe, nem tudjátok, hogy miként gondolkoznak.
Nekem például (remélem a TASZ nem olvassa) rám szólt a főnök, hogy legyen legalább 1 "magyar" a bírság tömbömben. Mondtam neki, ha lesz olyan aki megérdemli, akkor lesz. Nagyon jól tudják a rendőrök is, hogy milyen a gazdasági helyzet, nem szórják a bírságot indokolatlanul! Én az ittas vezetőkre haragszom, ebben most közre játszott a halálra gázolt kolléganőm, aki szabályosan közlekedve vétlenül vesztette el életét.
Van amiben nincs párdon, a közlekedési morálon kellene pár embernek javítania, és akkor nem lenne miért bírságolni.
Érdekes módon én még nem lettem megbüntetve semmilyen szabálysértésért, valószínű azért, mert betartom a szabályokat. Aki pedig kapott már az ismeretségi körömben, az el is ismerte annak jogosságát.
Széllel szemben nem érdemes vizelni. Önkritika, tanulni kell az embernek a hibáiból, mert gyűlöletből, rendőrök szidásából még nem fog javulni semmi. A kolléganőmet sem fogja visszahozni egy másik ember felelőtlensége, szabályszegése, sem a rá kiszabott bírság/büntetés.
Bocsánat a hosszú kommentért, csak így szolgálat végén 200 a vérnyomásom.
Nesztek:
"Mogyorósi László az egyik siófoki élelmiszer-kereskedelmi cég autóját vezette. Internetes bejegyzését húsz óra alatt közel tizenkétezren osztották meg, így jutott el esetének híre az Országos Rendőr-főkapitányságra is. „Több mint 200 kilométert mentünk aznap abban az ítéletidőben, óvodákat, iskolákat, közkonyhákat boltokat láttunk el élelmiszerrel” – így a sofőr, aki azt is írja: inkább ledolgozza, vagy leüli a bírságot, de be nem fizeti."
Csakhogy az első látásra botrányosnak tűnő eset kissé más megvilágításba kerül, ha elolvassuk a rendőrség reagálását.
„A valóság a következő: a járművezető március 14-én 11 óra 17 perckor Ságvár külterületén csúszott árokba – így a rendőrség közleménye.
– A vezető a baleset helyszínén elismerte felelősségét, azt, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette gépjárművét.
A rendőrség – különös tekintettel a gépjárművezető közúti közlekedési „előéletére” – 15.000 forint helyszíni bírsággal sújtotta."
"A közúti közlekedési baleset helyszínén 2013. március 14-én 11 óra 17 perckor nem volt rendkívüli időjárási helyzet."
"A közúti közlekedési baleset helyszínén 2013. március 14-én 14 óra 40 perckor nem volt rendkívüli időjárási helyzet."
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!