Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Megéri-e rendőrnek lenni...

Czvand kérdése:

Megéri-e rendőrnek lenni 2013ban Magyarországon?

Figyelt kérdés

2013. febr. 25. 22:08
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
38%
Becsületesnek nem.
2013. febr. 25. 22:13
 2/24 Vadkan01 ***** válasza:
100%
Attól függ mit akarsz, pénzt vagy keményen dolgozni a bűn ellen?
2013. febr. 25. 22:41
 3/24 anonim ***** válasza:
67%
Ha fizetésüket nézzük akkor nem egy nagy durranás.De mondjuk a legtöbb átlag munkás ember sem keres többet.Szerintem egy nettó 250 ezerből lehet normálisan élni meg jövőt tervezgetni.Viszont abban meg jó rendőrnek lenni,hogy fizikálisan nem terhelik le magukat.Meg itt nálunk meleg helyzetekbe sem nagyon kerülnek.Nem hiszem,hogy sokuk használta éles helyzetben a fegyverét.Magyar viszonylatban nem egy rossz hely.
2013. febr. 26. 08:46
 4/24 anonim ***** válasza:
77%

Egyértelműen nem!

Előttem lévő! Egyre kevesebb olyan hely van, ahol megéri lenni, legalábbis, hogy így érzi az ember.

Kérdező?

Te lennél rendőr egy olyan világban, ahol a pénzbehajtás a lényeg? Hiába van ambíciód, hogy fellépj a cigányokkal, bűnözéssel, szabálysétőkkel szemben. Nem is engedik, mert abban nincs pénz. Bírságolj, napi sokat, majd ha teljesítetted talán foglalkozhatsz a bűnmegelőzéssel is. 1. a jog szinte már semmit nem enged. 2. Az emberek mindenért feljelentik a rendőröket és olyan buták, hogy bennük látják a hibát, nem a rendszerben. 3. Kevés a fizetés.

Te védenéd így az embereket? Mert én nem. Védje meg mindenki magát, ahogy tudja. Ide jutott az ország, mert a hosszú évek alatt mindenki a jogaiért küzdött. Ez lett a vége, hogy a rendőr végül semmit nem tehet a bűnözéssel szemben. Most issza mindenki a levét. Persze a sok hülye a rendőrben látja a hibát, nem jön rá, hogy lehet ő is részese a bajnak. Ilyet, hogy betiltani a gumilövedéket néhány hülye miatt??? Mit kerestek ott és kész!!! De így a cigányokkal szemben sem tudják majd bevetni, amikor hordában verik a magyarokat. Hajrá MAGYARORSZÁG!!! Csak leépítjük magunkat egyszer és mindenkorra!!

2013. febr. 26. 13:19
 5/24 anonim ***** válasza:
71%

Előzőnek ment a zöld kéz.

Ha most lennék érettségi előtt közvetlen, akkor mennék ki külföldre új életet kezdeni.

De így már nem fogom feladni a hivatást örökre, mert ha most kimennék, akkor 5-10 év után hazatérve nem lenne szakmám, nem lenne munkám, és szép lassan felélném a megkeresett pénzem.

Így marad ez, és a remény, hogy valaha jobb lesz talán a fizetés és a jogrendszer is.

2013. febr. 26. 13:46
 6/24 sni ***** válasza:
88%
fizikailag nem megterhelő? Álltál volna mellettem, amikor a BAH csomópontnál 10 órát irányítottunk -10 fokban! Tényleg pihentető volt, és inni is csak úgy tudtunk, hogy egy kamionos megállt a kereszteződésben, és leadott 2 üveg vizet! Egész nap röhögtem, olyan jó volt!
2013. febr. 26. 14:10
 7/24 anonim ***** válasza:
43%
Persze biztos van a rendőröknek is kemény napjuk ezt nem is vitatóm.De nem mennek tönkre az ízületek a monoton munkától,mint egyes szakmunkáknál.
2013. febr. 26. 14:29
 8/24 anonim ***** válasza:
82%
Egy ismerősöm 16 évig volt megyei bevetésnél. Egészséges fiatalemberként került be, 16 év után úgy szétmentek az ízületei, hogy remeg a keze, le is százalékolták. Abban a században, aki eltöltött több, mint tíz évet, hasonló ízületi panaszokkal küzd. Tényleg nem megterhelő? Attól függ hova kerülsz, de azért nem mindenki a bársonyfotelban kezdi a karriert és a legtöbben annak még közelébe se jutnak el 10-20 év után sem.
2013. febr. 26. 19:20
 9/24 anonim ***** válasza:
82%

Azzal én is egyet értek szakmabeliként, hogy van fizikailag megterhelőbb munka.

Viszont a 12 órás vagy 24 órás pszichikai és állóképességi megterhelés az messze messze nagyobb mint bármely más munkánál. Havi rendszerességgel, de néha heti rendszerességgel találkozok hullával (ami nem minden esetben szép látvány.) A -15 fokban, és a 40 fokban is le kell helyszínelni, ami nem 10 percig tart, közben jönnek a tomboló hozzátartozók...

Nap mint nap hallgatod más családi veszekedéseit, problémáit, viszed vissza a gyermekotthonba a síró gyereket. Na meg a sok deviáns viselkedésű bűnözőt, az alkoholistát neked kell intézkedés alá vonni, és csinálni a dolgodat. Vagy mint a kolléga mondja, extrém időjárási viszonyoknál kint ácsorogni baleset miatt, vagy helyszínelés miatt.

De megemlíthetném a határátkelőhelyeket is, ahol a rendőrség előtt dolgoztam. Ott nem egyszer 12 órán keresztül ültem, ugráltam, hogy a vendégmunkások minél hamarabb át tudjanak jutni. Úgy tudtál enni, hogy 1 kézzel dolgoztál, a másikkal meg ha ügyes voltál is vittél ki ennivalót, akkor tudtál enni.

Szóval kicsit kicsinálja az ember idegrendszerét a sok reklamálás, az egész éjszakás ébrenlét és koncentrálás. Utána meg imádkozik az ember, hogy 1500 ember átléptetése után nem hibázott-e valamit, és akkor holnap nem kell jönni dolgozni.

Szóval sokkal nagyobb felelősség van rajtad, és a fizikumon kívül minden tízszer jobban károsodik a szervezetben mint egy más szakdolgozónál.

2013. febr. 26. 20:00
 10/24 sni ***** válasza:
100%
ja, porckopás, az állandó felfázástól izületi gyulladások, vesekő! Nem mindenkinél jön ki, ahogy a szakmunkákban sem, de legalább nem mondok olyanról véleményt, amit még nem csináltam!
2013. febr. 26. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!