Megéri-e rendőrnek lenni 2013ban Magyarországon?
Egyértelműen nem!
Előttem lévő! Egyre kevesebb olyan hely van, ahol megéri lenni, legalábbis, hogy így érzi az ember.
Kérdező?
Te lennél rendőr egy olyan világban, ahol a pénzbehajtás a lényeg? Hiába van ambíciód, hogy fellépj a cigányokkal, bűnözéssel, szabálysétőkkel szemben. Nem is engedik, mert abban nincs pénz. Bírságolj, napi sokat, majd ha teljesítetted talán foglalkozhatsz a bűnmegelőzéssel is. 1. a jog szinte már semmit nem enged. 2. Az emberek mindenért feljelentik a rendőröket és olyan buták, hogy bennük látják a hibát, nem a rendszerben. 3. Kevés a fizetés.
Te védenéd így az embereket? Mert én nem. Védje meg mindenki magát, ahogy tudja. Ide jutott az ország, mert a hosszú évek alatt mindenki a jogaiért küzdött. Ez lett a vége, hogy a rendőr végül semmit nem tehet a bűnözéssel szemben. Most issza mindenki a levét. Persze a sok hülye a rendőrben látja a hibát, nem jön rá, hogy lehet ő is részese a bajnak. Ilyet, hogy betiltani a gumilövedéket néhány hülye miatt??? Mit kerestek ott és kész!!! De így a cigányokkal szemben sem tudják majd bevetni, amikor hordában verik a magyarokat. Hajrá MAGYARORSZÁG!!! Csak leépítjük magunkat egyszer és mindenkorra!!
Előzőnek ment a zöld kéz.
Ha most lennék érettségi előtt közvetlen, akkor mennék ki külföldre új életet kezdeni.
De így már nem fogom feladni a hivatást örökre, mert ha most kimennék, akkor 5-10 év után hazatérve nem lenne szakmám, nem lenne munkám, és szép lassan felélném a megkeresett pénzem.
Így marad ez, és a remény, hogy valaha jobb lesz talán a fizetés és a jogrendszer is.
Azzal én is egyet értek szakmabeliként, hogy van fizikailag megterhelőbb munka.
Viszont a 12 órás vagy 24 órás pszichikai és állóképességi megterhelés az messze messze nagyobb mint bármely más munkánál. Havi rendszerességgel, de néha heti rendszerességgel találkozok hullával (ami nem minden esetben szép látvány.) A -15 fokban, és a 40 fokban is le kell helyszínelni, ami nem 10 percig tart, közben jönnek a tomboló hozzátartozók...
Nap mint nap hallgatod más családi veszekedéseit, problémáit, viszed vissza a gyermekotthonba a síró gyereket. Na meg a sok deviáns viselkedésű bűnözőt, az alkoholistát neked kell intézkedés alá vonni, és csinálni a dolgodat. Vagy mint a kolléga mondja, extrém időjárási viszonyoknál kint ácsorogni baleset miatt, vagy helyszínelés miatt.
De megemlíthetném a határátkelőhelyeket is, ahol a rendőrség előtt dolgoztam. Ott nem egyszer 12 órán keresztül ültem, ugráltam, hogy a vendégmunkások minél hamarabb át tudjanak jutni. Úgy tudtál enni, hogy 1 kézzel dolgoztál, a másikkal meg ha ügyes voltál is vittél ki ennivalót, akkor tudtál enni.
Szóval kicsit kicsinálja az ember idegrendszerét a sok reklamálás, az egész éjszakás ébrenlét és koncentrálás. Utána meg imádkozik az ember, hogy 1500 ember átléptetése után nem hibázott-e valamit, és akkor holnap nem kell jönni dolgozni.
Szóval sokkal nagyobb felelősség van rajtad, és a fizikumon kívül minden tízszer jobban károsodik a szervezetben mint egy más szakdolgozónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!