Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs annyi jogköre egy rendőrnek mint az USA-ban?

Figyelt kérdés
sztem sokkal nagyobb visszatartó ereje lenne a törvénynek
2011. ápr. 8. 10:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%
Mert az tul "durva".
2011. ápr. 8. 10:24
 2/20 anonim ***** válasza:
40%

Mert ilyen a magyar demokrácia, lehet őket elfedett arccal, kővel dobálni, aztán ha netán tesz valamit, akkorjárhat a bíróságra, lásd 2006 után..

Külföldi, honi adókon is látok tüntetéseket, ott sem bánnak a tüntetőkkel kesztűs kézzel.

Ha voltál megvadult tömegben, akkor tudod, minden másképp van, mint egy bírói pulpitusról elemezgetve a helyzetet.

Én egyszer voltam...

2011. ápr. 8. 10:25
 3/20 anonim ***** válasza:
45%
Mert az tul "durva".
2011. ápr. 8. 10:48
 4/20 anonim ***** válasza:
53%
Mert mások a törvények.
2011. ápr. 8. 11:17
 5/20 anonim ***** válasza:
67%

A második hozzászólónak egyébként nagyon is igaza van.

Kb 10 évvel ezelőtt itt a házunk előtt elég jól megbombáztak egy részeg garázdálkodó személyt.

Tavaly nyáron ugyan ez a személy megint beindult, aztán mivel már egyre durvábban nyomta ki lettek hívva a rendőrök.

Kijöttek, azzal kezdték, h a kamerát állítgatták a kocsiban, hogy az vegye az intézkedést.

Majd mikor kiszálltak elkezdték a szokásos Jó napot kívánok xy vagyok, közben meg ezerrel anyázta őket a részeg.

Aztán próbálta őket leköpni, megdobni őket az üveggel.

Reakció?

"Lefújjuk?áhhh nem lehet, most volt belőle balhé, h a rendőrök könnygázt használtak!

Akkor vigyük le a földre!

Áhh az megint nem jó, mert akkor beverheti a fejét, az megint grízes!

Aztán anyázás közepette megtárgyalták, hogy na jó valahogy csak lefogják aztán beviszik.

Jó, megbilincselték, de a kocsiba már nem tudták berakni, mert ki akarta rúgni az ablakot.

Próbálták megbilincselni a lábát, de nem lehetett, mert a bilincs nem ment rá, meg talán sebes is volt, de akkor már mondjuk ezzel nem foglalkoztak, mert volt egy betörés is közben.

Aztán a vége az lett, h jött egy transporter aztán annak a csomagterébe rakták be és elszállították.

Majd eltelt kb. 4 óra és megint itt volt, aztán garázdálkodott tovább.

A 10 évvel ezelőtti eset megoldása kb. 5 percet vett igénybe.

A tróger nem jött vissza anyázni, annak is örült, h haza tudja magát húzni, igaz nem volt az intézkedés jog- és szakszerű.

Most meg lett oldva legalább félóra alatt igaz jogszerű és szakszerű volt, de semmi eredménye nem volt.

Arról nem is beszélve, h a betöréshez is később tudtak kimenni:S

Szal nem értem miért jó ez nekünk?

2011. ápr. 8. 12:08
 6/20 anonim ***** válasza:
55%
Mert az USA-ban más a demokráciafelfogás, mint Európában.
2011. ápr. 8. 12:43
 7/20 anonim ***** válasza:
52%
mert ha megütnek egy tüntetőt akkor Morvai Hisztina már széthápogja az EU parlamentet hogy súlyos emberiség elleni bűncselekmény történt.
2011. ápr. 8. 12:55
 8/20 anonim ***** válasza:
70%

Én igazából egyik oldalt sem értem.

Sztem a cigánybűnözés ugyanakkora probléma, mint amikor 2006-ban a részeg csőcselék autókat gyújtott fel.

És legfőképpen azt nem értem, hogy egyesek azért sápítoznak, hogy a rendőr terrort alkalmaz...máskor meg azért sírnak, hogy a rendőr nem megy ki a cigánybűnözőket szétcsapni (mivel nincs jogköre)....na most akkor semmi sem jó?

Amúgy a kérdésre is reagálva: ami Magyarországon van, az nem demokrácia. Inkább afféle judeo-kapitalizmusnak nevezném. A demokrácia arról szól, hogy aki tesz a közösségért, annak van szavazati és beleszólási joga, vagy esetleg hatalma. A klasszikus demokráciákban a söpredéknek, az ingyenélőnek, a bűnözőnek nem volt szavazati és egyéb joga. Akkor el lehet gondolkodni, hogy milyen "demokrácia" az, ahol a 3 diplomás szívsebész szakorvos jogilag egyenlő az út szélén fetrengő részeges fukszos cigánnyal. Na erre szeretnék egyszer választ kapni, de soha nem fogok, tudom...

2011. ápr. 8. 18:08
 9/20 anonim ***** válasza:
37%

Magyarországon nincs rendőri terror. Ezt az OV vezette felkelők (merthogy a TV székház és minden más megrendezett volt...) állították csak. Nehogy már a rendőrségnek ne legyen jogköre a GYÚJTOGATÓ, RONGÁLÓ CSŐCSELÉKET szétverni.

Nézzünk csak szét a civilizált nyugaton:

Franciaországban agyba főbe verik az után vandálkodó tüntetőt.

USA-ban már meg se merik ezt csinálni mert ott lőhet is a rendőr.

Amíg nincs jogköre a rendőrségnek addig semmit nem érnek.

2011. ápr. 8. 18:43
 10/20 anonim ***** válasza:

ma 18:43

Te a rendőri jogkör kibővítésének ilyen felfogása alapján támogatnád azt is, hogy a rendőrök jogot kapjanak arra, hogy a cigánybűnözőket és randalírozó cigányhordákat szétverhessék? (mint mondjuk pár éve Szlovákiában)

2011. ápr. 8. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!