Magyarországon miért nincs annyi jogköre egy rendőrnek mint az USA-ban?
Mert ilyen a magyar demokrácia, lehet őket elfedett arccal, kővel dobálni, aztán ha netán tesz valamit, akkorjárhat a bíróságra, lásd 2006 után..
Külföldi, honi adókon is látok tüntetéseket, ott sem bánnak a tüntetőkkel kesztűs kézzel.
Ha voltál megvadult tömegben, akkor tudod, minden másképp van, mint egy bírói pulpitusról elemezgetve a helyzetet.
Én egyszer voltam...
A második hozzászólónak egyébként nagyon is igaza van.
Kb 10 évvel ezelőtt itt a házunk előtt elég jól megbombáztak egy részeg garázdálkodó személyt.
Tavaly nyáron ugyan ez a személy megint beindult, aztán mivel már egyre durvábban nyomta ki lettek hívva a rendőrök.
Kijöttek, azzal kezdték, h a kamerát állítgatták a kocsiban, hogy az vegye az intézkedést.
Majd mikor kiszálltak elkezdték a szokásos Jó napot kívánok xy vagyok, közben meg ezerrel anyázta őket a részeg.
Aztán próbálta őket leköpni, megdobni őket az üveggel.
Reakció?
"Lefújjuk?áhhh nem lehet, most volt belőle balhé, h a rendőrök könnygázt használtak!
Akkor vigyük le a földre!
Áhh az megint nem jó, mert akkor beverheti a fejét, az megint grízes!
Aztán anyázás közepette megtárgyalták, hogy na jó valahogy csak lefogják aztán beviszik.
Jó, megbilincselték, de a kocsiba már nem tudták berakni, mert ki akarta rúgni az ablakot.
Próbálták megbilincselni a lábát, de nem lehetett, mert a bilincs nem ment rá, meg talán sebes is volt, de akkor már mondjuk ezzel nem foglalkoztak, mert volt egy betörés is közben.
Aztán a vége az lett, h jött egy transporter aztán annak a csomagterébe rakták be és elszállították.
Majd eltelt kb. 4 óra és megint itt volt, aztán garázdálkodott tovább.
A 10 évvel ezelőtti eset megoldása kb. 5 percet vett igénybe.
A tróger nem jött vissza anyázni, annak is örült, h haza tudja magát húzni, igaz nem volt az intézkedés jog- és szakszerű.
Most meg lett oldva legalább félóra alatt igaz jogszerű és szakszerű volt, de semmi eredménye nem volt.
Arról nem is beszélve, h a betöréshez is később tudtak kimenni:S
Szal nem értem miért jó ez nekünk?
Én igazából egyik oldalt sem értem.
Sztem a cigánybűnözés ugyanakkora probléma, mint amikor 2006-ban a részeg csőcselék autókat gyújtott fel.
És legfőképpen azt nem értem, hogy egyesek azért sápítoznak, hogy a rendőr terrort alkalmaz...máskor meg azért sírnak, hogy a rendőr nem megy ki a cigánybűnözőket szétcsapni (mivel nincs jogköre)....na most akkor semmi sem jó?
Amúgy a kérdésre is reagálva: ami Magyarországon van, az nem demokrácia. Inkább afféle judeo-kapitalizmusnak nevezném. A demokrácia arról szól, hogy aki tesz a közösségért, annak van szavazati és beleszólási joga, vagy esetleg hatalma. A klasszikus demokráciákban a söpredéknek, az ingyenélőnek, a bűnözőnek nem volt szavazati és egyéb joga. Akkor el lehet gondolkodni, hogy milyen "demokrácia" az, ahol a 3 diplomás szívsebész szakorvos jogilag egyenlő az út szélén fetrengő részeges fukszos cigánnyal. Na erre szeretnék egyszer választ kapni, de soha nem fogok, tudom...
Magyarországon nincs rendőri terror. Ezt az OV vezette felkelők (merthogy a TV székház és minden más megrendezett volt...) állították csak. Nehogy már a rendőrségnek ne legyen jogköre a GYÚJTOGATÓ, RONGÁLÓ CSŐCSELÉKET szétverni.
Nézzünk csak szét a civilizált nyugaton:
Franciaországban agyba főbe verik az után vandálkodó tüntetőt.
USA-ban már meg se merik ezt csinálni mert ott lőhet is a rendőr.
Amíg nincs jogköre a rendőrségnek addig semmit nem érnek.
ma 18:43
Te a rendőri jogkör kibővítésének ilyen felfogása alapján támogatnád azt is, hogy a rendőrök jogot kapjanak arra, hogy a cigánybűnözőket és randalírozó cigányhordákat szétverhessék? (mint mondjuk pár éve Szlovákiában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!